Köpråd: E46

Hejsan! Jag var och kollade på en E46'a idag och blev helt klart sugen på ett köp. Det var en -99'a gått ca 19000 mil men är i fint skick för sin ålder (enligt mig). Det finns lite rost på några ställen men på sådana ställen som det går att laga utan att det ser hemskt ut. Det jag undrar är om 35k är rimligt för denna. kan även tillägga att det är på en bilfirma så det gör väll lite på priset. Men jag köper helst från en bilfirma, det kanske inte känns bäst för plånboken men helt klart bäst för magen



Svar på inlägget: Köpråd: E46



Din fråga är svår att svara på eftersom du utelämnar en del information, är det en 318i eller 328i till exempel och vilken utrustning har den?


Det är en 320i, tror den har någon form av komfort paket men är inte helt hundra.


Om du kan bilens registreringsnummer och vill skicka det till mig med t.ex PM ska jag nog kunna få fram bilens specifikation från fabrik.


Ok här har vi en 320i: Färg: STAHLGRAU METALLIC (400) Interiör: STOFF FLOCK RAUTE/MARINEBLAU (E3DL) Produktionsdatum: 20.03.1999 S520A Fog lights S548A Kilometer-calibrated speedometer S550A On-board computer S832A Battery in luggage compartment S256A Sport/MF steering wheel/cruise control S302A Alarm system S441A Smoker package S465A Through-loading system S494A Seat heating driver/passenger S502A Headlight cleaning system S534A Automatic air conditioning (Automatisk klimatanläggning) S662A Radio BMW Business CD S842A Cold-climate version S863A Retailer Directory Europe S885A On-board vehicle literature Swedish S896A Daytime driving light switch Där finns även ASC (Antispinn) på bilen men det dök inte upp i listan, lustigt? 35.000:- är inte ett orimligt pris för den bilen om skicket är ok, historiken komplett (vilket de påstår) och att inga däck är nära inpå utslitna eller liknande. Men det är i det högsta laget tycker jag, du bör kunna få ner det lite grand.


Tackar så mycket! Service historiken ska vara riktig. Jag vet vilka de två senaste ägarna har varit var en av dom äger en bilfirma och är bilmekaniker, ingen garanti på att han har skött bilen bra men jag tro chansen är ganska god. Inga vinterdäck följer med vilket kan gynna prutningen lite grann kanske . Vinterdäck kan jag köpa av en kompis som har haft en E46.


Det blev ett köp! Prutade ner den ca 2000kr. Kanske inte så mycket men jag fick även 3 mån gratis försäkring plus en service innan nästa besiktning som är om nästan exakt ett år


Gratulerar jag hoppas du blir nöjd med bilen!


Grattis! Upp med bilder nu


Tackar! Ska hämta den på måndag så då kommer det garanterat upp lite bilder



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka