Köpråd Saab 900 talladega -97

Tja har hittat en talladega som jag tänkte åka och kolla på. Den har rullat 21000 och är bes och skattad! Vad för kända fel ska man kika efter? Är det en bra bil?



Svar på inlägget: Köpråd Saab 900 talladega -97



Rost i hundbenen och i nederkant av dörrarna är de två stora sakerna man skall akta sig för. Annars är det inga direkta fel specifikt för 900. Om den är bra, ja den är jävligt prisvärd och riktigt trevlig att köra enligt mig


själv äger jag en Talladega 2,0T -97 som jag köpte förra sommaren, köpte den när den rullat 31tusen. Rost precis som Echonator sa på de ställena, kan vara bra att byta remmen om det inte gjorts på ett tag. Min stolsvärme fungerar dock inte, men det är ett vanligt fel för de bilarna när man sätter knät i stolen! Min AC fungerar dock inte och kan vara rätt dyrt att fylla på om jag inte minns fel. Kan vara jobbigt att dra i backen på såpass "gamla" bilar, men det är någon man får leva med med en så fin bil. Men jag kan säga att min gick som om den vore ny, drar iväg väldigt fint och nu med en nyinstallerad öppen dumpventil och USA'blinkers blir det en fröjd att åka iväg med pärlan! Jag själv tycker att det var en bra köp för mig, fick min för 7500 med plåtfälgar och en ny rem påsatt. köpte nya 16" av en polare för 1800:-. Allt som allt en finfin bil som går som den ska mer lite små skavanker som inte är alls för jobbiga att åtgärda! Lycka till med ditt köp!


Stolsvärmen ser jag inte som ett specifikt 900-fel, utan det gäller alla bilar när man satt knät i stolen under för många år... Likaså AC, det är inte heller ett typiskt 900-fel, och heller ej dyrare att åtgärda än någon annan kärra. Oftast är inget trasigt utan systemet skall bara trycktestat och fyllas på nytt (upp till 10% gasförlust/år är inte ovanligt oavsett bilmodell). Med "rem" menar infeap multiremmen, och även den slits på samma sätt som alla andra drivremmar i gummi....oavsett märke. Om backen är bökig att få i så bör man antingen se sig om efter ett annat objekt, alternativt pruta för att finansiera ett växellådsbyte.


Jag kanske skulle vart tydligare i och säga att det inte är typiska "900 fel". Drömde iväg och tänkte på vad felen var på min bil när jag köpte den, så Echonator har helt rätt i den saken. Det är ju olika på olika saabar antar jag med vad som är helt och inte, om den är gubbkörd dvs lugnt, eller en kåt 18-19åring som fått sin första bil och kör som en idiot på somrarna lika så på de hala vägarna på vintern samt hur man servat bilen privat som tidigare ägare. De som är typiska "fel" på 900 är ju som tidigare nämnt rosten på diverse ställen som även det är nämnt i ämnet. Annars tror jag att ett typiskt fel på 900 är att kopplingen tar VÄLDIGT långt ner (vad jag hört av i princip alla polare som köpt 900..), min tar nästan i mattan, alltid lika kul att se nya personer som provkör och får kärringstopp på första försöket. Men jag vande mig väldigt snabbt med detta och känns nästan mer "skönt" nu.


Okej tack för infon allihopa! Får se hur det blir med köpet men det lutar åt att bli saabägare


Ja låg och trög koppling är standard på 900, det kan jag skriva under på Köper man en 900 så kommer man få vältränad vänstervad


Jo det kan jag lova, haha! Men jag tycker det är "skönare" med trög koppling, vanesak kanske? Men att äga en 900 talladega är allt finfint!


Jag föredrar också lite trög koppling och gaspedal....blir lättare att köra när man har kängor etc på sig



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka