Köpråd "sportig småbil"

Hej alla biltoliga Nu är det så att jag börjar tröttna på att åka en stor bensin slukande automat turbo från Volvo Så jag har kollat lite på sportiga småbilar för dom är ju rätt snälla mot plånboken Men ändå rätt pigga och roliga att köra Dom jag har kollat lite närmare på är Peugeot 206 Rc Renault clio sport 2.0 16v Ford Fiesta St (ligger överst på vill ha listan) Så jag tänkte bara kolla vad man ska tänka på och vad som är bra och mindre bra osv För i mina ögon så har jag alltid varit skeptisk mot fransmännen Men forden däremot ligger högt för den ser ändå lite kaxigare ut Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd "sportig småbil"



Enda anledningen till varför jag inte ens skulle tveka till att ta en Ford från listan du räknade upp, var på grund av pålitligheten. Franska bilar har aldrig, aldrig gett någon positiv känsla hos mig när det kommer till pålitlighet..


Jag haft min St 150 sen 27 Decmber 2007 är nöjd med den går som en gokart i kurvorna som sagt Ända är väl att det är Ford hehe Nä men det vanliga kolla rost i dörrarna & balkarna under som man gör på alla bilar som sagt. Annars har jag väl inget sådant tips precis Hehe det säggs det bruka komma rost under huven men inget jag känner till för att jag kör Kolfiber huv & ej använt original på några år nu. Så ingen aning på den fronten men bara något jag hört hehe annars är jag hel nöjd som sagt kan man väl säga Hehe Ända är väl ca 200 istället för 150 hade varit nice att ha under huven men det är för jag tycker den är trött om man jömför med mina vänners bilar hehe Mvh OTAKU


själv sitter jag just nu och kollar väldigt mycket på civic 92-95 och bmw 316 e36 från 94 och uppåt. dom båda ska vara väldigt bensinsnåla och sportiga. speciellt civicen ska vara väldigt bensinsnål runt 0.5 landsväg samt rolig och pålitlig som fan. just nu kör jag en mitsu colt 1.6 97 som är rolig den med. drar runt 0.5-6 den med men jag har tyvärr fastnat mer för en civic sedan som jag försöker hitta här i stockholm. om du vill ha pålitligt och sportigt samt snålt rekommenderar jag dig dom som jag har pratat om


Bmw 316 känns ju knappast sportig och defenetivt tokslö...


den ser väldigt sportig ut ifall man lägger en m front på den samt sänker lite. kanske fixar en fin dämpare. sen ska ju inte han ha en raket;) försvinner förbrukningen


Kolla lite extra på VW Polo GTI-06-09.... Bortglömd kul bil med 1.8T-motor, alltså mycket trimvänlig till vettiga priser:)


Då är en 318 bättre med bibehållen förbrukning och lite piggare :p


vad exakt drar en 318 motorväg? ser på bilfakta att den ska dra kanske 0.62? inte så bra alltså;) man kan få ner civic till 0.5 typ?


Nissan Sunny GTI är enligt mitt tycke en underskattad bil som dels bjuder på underhållande köregenskaper, relativt blygsam bränsleåtgång och utmärkt hållbarhet.






väldigt ful i utseende tycker jag;)) civic o mitsubishi ser mycket finare ut tycker jag.


Kikar man på verkliga snittförbrukningar i Tyskland (massvis med underlag och mil i olika bilar och körstilar) ser det ut såhär vid en snabb sökning utan hänseende till årsmodeller osv: http://www.spritmonitor.de/de/uebersich . owerunit=2 Honda Civic (bensin) snittar 0.77 http://www.spritmonitor.de/de/uebersich . owerunit=2 Ford Fiesta ST snittar 0,73 http://www.spritmonitor.de/de/uebersich . owerunit=2 Mitsu Colt snittar 0,73 Ett nytt förslag:http://www.spritmonitor.de/de/uebersich . owerunit=2 Skoda Fabia RS (diesel) snittar 0,6.


ska ta och kolla upp dessa bilar, men ingen som har nåt att säga om fransmännen? Renault och 206 rc?


tror inte detta kan stämma riktigt..hur kan en liten bil på 1000 kilo med 90hk dra runt 0.7? kanske blandat då? landsväg måste dom dra runt 0.5 eller har ja fel?


hade en 206 rc under två år. idag saknar man den fortfarande. extremt körglad bil och härlig motor. väldigt potent i rätt händer. undvik 03:orna då de hade mycket barnsjukdomar med motorelektroniken som byttes ut inför årsmodell 04.


Jag säger inget om äktheten i siffrorna. De är hämtade från användare i Tyskland (kanske någon mer?) som själva lägger in sina förbrukningar på sidan. Det är ett snitt av alla bilar av den typen på den sökningen jag gjorde. Om de enbart kör stad eller landsväg eller som Schumacher eller tant Agda vet jag inget om. Det är bara ett snitt totalt på allihop. Men ju fler som lägger in vettiga siffror, desto mer rätt blir det - och mer rätt än tillverkarnas egna hitte-på-siffror är jag helt övertygad om.


ja, den verkar riktigt pigg och rolig som en större go cart! jag har kollat på 04 och uppåt!


min rc snittade ungefär 0.8-0,9 enligt färddatorn, körningen bestod väldigt mycket av stadskörning i sthlm och buskörning där den varvades ur dagligen. i regel så räknar jag alltid med 1dl mer på av fabriken angiven snittförbrukning. Brukar oftast stämma.


http://www.blocket.se/kalmar/Opel_corsa . =7&w=3 vet inte vilken prisklass du har men,... corsan e grym.


Golf GTI kanske skulle vara något?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka