Köpråd! Saab 9-5 -01 mot Volvo V70N -00

Tjaa! Ja har en Saab 9-5 -01 som gått lite över 27.000mil, som ja nu har en chans att byta rakt av mot en Volvo V70N -00 som gått lite över 34.000mil. Jag har alltid servat min Saab själv så jag vet vad som är gjort, har även servat Volvon nån enstaka gång och den ser bra ut. Även fått se kvitton på saker som koppling, allt med bromsar runtom, spjällhus, lmm m.m. Han som äger den nu har haft bilen dom senaste 20.000milen. På saaben är även där bytt saker som spjällhus, packboxar, bromsar runtom m.m. Saab står ju väldigt lågt nu, skulle ja har tur så kanske ja skulle få ut 15k för den privat. Och volvon skulle ja tippa på minst 25k iaf. Så de verkar ju va ett bra byte? Volvon gick igenom idag i besiktningen med blanka papper. Lite dåligt med info kanske men kan det vara ett bra byte? Va har ni för åsikter om de?



Svar på inlägget: Köpråd! Saab 9-5 -01 mot Volvo V70N -00



Har inget bra argument, men byt! Har en Saab 95 2001, jag hade bytt ut den på engång, men det kanske bara är för jag hatar den och tycker Volvon känns mer modern, fast du har inte nämnt vilken motor det är i volvon


De är 2.4 170hk. Ska få låna bilen i ett par dar nu så ja får känna på den.


Har haft 1st V70N-00 T5 samt en 9-5 2.3T-05 och fick jag välja på nytt så skulle jag välja Volvon utan att ens tänka. Saaben är som du märkt iskall på marknaden, fick själv 28700:- i inbyte för min Saab trots att den var i princip fullutrustad och hade vid säljtillfället gått ca 13500 mil, såg att de begärde ca 50 000 för den vid efterföljande försäljning Volvon är också billigare att äga och haft 170 hk som hyrbil vid flera tillfällen och den går helt ok. Sedan så finns det en uppsjö av delar samt om du skulle lämna in den på service hos märkeshandlare så kostar det inte heller speciellt mycket, exempel, en standardservice samt byte av lite övriga slitdelar gick på 3500:- hos Bilia. Utseendemässigt så tycker jag att både 9-5 och V70 ser helt ok ut, men de ex som jag har haft så tycker jag att kvalitén är bättre hos Volvon, känns mera gedigen. Men som du skrev så är en provning det bästa sättet då man har olika parametrar om vad som är viktigt.


Har haft både Saab 95 å Volvo v70. Båda bilarna helt okej men skulle jag välja å köpa en av dom idag skulle det bli Volvon alla gånger. Känns nyare inte riktigt så mycket små fel som min 95 har. Sen är ju intresset för Saabbilar fruktansvärt lågt om man vill sälja får man ju nästan ge bort bilen.


Tack för svaren, blir nog ett byte då:) bara provköra några dagar först



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka