Köpråd 855 t-5r

Hej, har hittat en 855 t-5r som jag är väldigt sugen på, den verkar vara i bra skick, nackdelen är ju att det är en italienimport.... MEN, gör det verkligen så mycket?? Skulle vara mysigt att ha ca 270 hk utan att lägga ner enorma pengar (säg max 5000) på chip osv, kan man hålla den budgeten? sedan så enligt annonsen så är framdäcken slut, nya stabilisator stag bör monteras och en framvagnsinställning, det var någon repa i lacken men har ej gått ner till grundlacken, är 30.000 för mycket begärt? . Finns det någon som vet något om ju det här exemplaret och vad bör jag kolla efter innan köp? Sedan tänkte jag också höra hur dom här bilarana kan stå sig i värde den närmaste framtiden? Ska nämligen börja plugga i höst och kommer ANTAGLIGEN sälja bilen antingen efter sommaren eller om något år, och funderar om jag kommer drabbas av några stora värdeminskningar, eller kan dom här bilarna rent av öka i värde? http://www.blocket.se/dalarna/Volvo_855 . 563195.htm



Svar på inlägget: Köpråd 855 t-5r



Jag hade inte betalat 30 000 för en sådan i alla fall, särskilt inte med dom varningssignalerna.. "..framdäcken slut, nya stabilisator stag bör monteras och en framvagnsinställning.." Eh..nej tack.


Italienimport= lilla motorn. Alldeles för högt pris. Jag sålde min 855 T5 för ett par år sedan. Visserligen i sämre skick men jag fick 8000:- för den.


Vad negativa folk var här då? Jag tycker bilen ser riktigt fin ut i annonsen iaf. Att stabilisatorstagen behöver bytas är ju mer eller mindre standard på dessa bilar. Kostar inte många spänn och man byter dom utan problem själv. Framdäck slits på dessa bilar och ska man sälja bilen är det fullt förståeligt att man inte köper nya... Framvagnsinställning är inte heller särskilt dyrt. Eller så blir allt bättre med nya däck, som han skriver i annonsen. Det ser ut att sitta lite för stora däck på den, vilket säkert kan bidra till spårkänsligheten. Rätt dimension är 205/45-17". En T-5R ligger högre i pris än en T5/Turbo och även om priset kanske är lite högt så är det inte helt uppåt väggarna förutsatt att bilen verkligen är så fin som den verkar vara. Men det står ju även att priset kan diskuteras på plats. Så mitt förslag är att du åker och kollar på den om du är sugen och inte har alltför långt att åka. Får du sen dessutom ner den till 24-27000:- så tror jag det är en bra affär. Men var beredd på att folk alltid kommer dra öronen åt sig pga Italien-import den dag du ska sälja. //Brådhis


Jag tycker inte att det är en äkta R. Den har lilla motorn på 210 hk. En vanlig svensk T5 har 225hk. En riktig R har 240hk På pappret en R, ja. Men inte i realiteten.


Nu är det ju inte bara motorn som gör en r till just en "R". Du har ju även inredningen, det uppstyvade chassit, den begränsade upplagan... Här finns fler bilder på bilen, dels från nuvarande ägare samt föregående. http://www.garaget.org/?car=324313 http://www.garaget.org/?car=253397 T-gulen smäller ju högst i T-5R-ligan. Och dom ligger oftast ännu högre i pris än övriga modeller och folk blir av med dom. Så 30.000 känns som ett rimligt pris i min mening.


Bilpriser värderar en T-5r med stora motorn till 24-29' Så då borde runt 20' vara ett mer rimligt pris på denna.


Varför en italien för 30k överhuvudtaget?! nä ha lite tålamod så poppar en bra deal upp tillslut.


Extremt överpris, den låg ju på 36 från början :s Det får man ju liksom en S60 T5 för ? :o http://www.blocket.se/kalmar/Volvo_S60_ . 18&w=1



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka