Köpråd pendlarbil: Mazda 3 1,6/2,0 eller Toyota Corolla 1,4/1,6

Tjena, Är i behov av att införskaffa mig en pendlarbil då jag börjat arbeta i annan ort och åker totalt 10 mil/dag. Är mest inne på en Mazda 3 1,6/2,0 eller en Toyota Corolla 1,4/1,6 och har en budget på max 50k Har haft ett sådan oflyt med senaste två pendlarbilarna jag skaffat en Peugeot 306 och en VW Polo så nu har jag bestämt mig för att satsa på japanskt Vilken av dessa två bilar skulle ni ha valt och varför? Eller om ni har tips på andra stabila bilar som inte strular, om sådana nu finns Vad jag läst mig till så ska båda vara kvalitétsbilar rakt igenom.



Svar på inlägget: Köpråd pendlarbil: Mazda 3 1,6/2,0 eller Toyota Corolla 1,4/1,6



Jag hade kollat på Corolla T-sport, då har man iaf lite rolig motor om man vill Går som en vanlig klenis på lågvarv så man märker nog inte så stor skillnad tills man drar på Exempel: Finns väl tidiga T-sport för en bit under 50 000 Edit: Blocket-exempel:http://www.blocket.se/jonkoping/Toyota_ . =6&w=3


Stort tack för tipset men en T-sport är dessvärre inte aktuell även fast soppaförbrukningen säkerligen är lik 1,4/1,6 Budgeten är max 50k, men vill gärna försöka hitta en som är lite billigare så att man har en buffert också om något skulle hända.


Ingen annan som har något att tillägga om Toyota Corolla eller Mazda 3? Finns det fler kvalitétsbilar som man bör spana in?


smart fortwo diesel 02-03 30-40k inte japanskt men ändå sparbössa om något


Finns bilar som kostar under 40k i Skåne:http://www.blocket.se/hoor/Toyota_Corol . =6&w=3 http://www.blocket.se/ystad/Toyota_Coro . =6&w=3 Blivit några mil på dom dock


bil nr 2 var ju intressant, Endast pga draget tänkte jag på! väldigt bra att ha vingen ser lite mindre fin ut men en smaksak


Haha glömde tillägga att det måste få plats fyra personer i bilen med mig, sen så var bilen groteskt ful


Dom har jag redan spanat in men som du säger har blivit en del mil på dom och är inte så jätte sugen på en som gått så långt försöker hitta någon som gått max 14000mil.


Jag tycker nog att du ska räkna bort 1.4-maskiner överlag. De varvar fint och får jobba hårt. 1.6-1.8 kan väl vara bra. Sen känns det som att Corolla är bättre sett ur driftsynpunkt. Men man vet ju inte. Vad du än köper: Servicebok och kamrem!






Absolut sant det du säger angående 1.4, märkte på min tidigare Lupo och Polo att dom varvade friskt vid 110km/h, blir att kolla på 1.6 då, men vad jag läst mig till så ska Toyotan ha kamkedja och inte rem?


Kommer inte ihåg. Men på de bilar som har kamrem så... Även om säljaren skulle påstå att kamrem är bytt så ska det finnas kvitto på det från en firma som kan kollas upp. Lite övertydlig där men bara poängterar. Varför var inte din Polo bra. Min dam kör runt i en sådan. en -05.


Ja dokumentation är sjukt viktigt för min del, annars letar jag tills ja hittar en bil med det Jag har en Polo 6N2 - 00 som växellådan rasade på efter 2 veckor av någon j*vla anledning. Bilen har endast haft en tidigare ägare, en äldre dam på 80+ så tvivlar på att hon rejsat med bilen haha


polon är en riktigt bra bil, växellådan är ett känt problem, rasar titt som tätt. vissa har haft för lite olja i den, packningar som har gått så det har runnit ut och sedan kärvar den ihop efter all stryk. Klen och dålig låda men det finns på många modernare bilar också Finns dom som har klarat sig med endast ett växellådsbyte efter 10kmil och kört 20kmil till efter det


Har läst på diverse forum om problemet med växellådan på Polo, men när jag provkörde bilen så växlade den sjukt fint och var tight, inget läckage heller och bilen har endast gått 11500 mil, så lite skumt att den bara rasar sådär.


Toyota Corolla 1,6 är ingen bra pendlarbil. Hade en sån i 4år dom är bullriga, varvar ganska mycket på motorväg och dricker nästan lika mycket som en Volvo. Dessutom så är dom inget roliga vid halt väglag, den far omkring som en snorloska på vägen. Kan varmt rekomendera Golf 5, känns som en stor bil fast den är i samma klass som Corollan. Sen är den stadig på vägen oavsett väglag. Den motorn som jag har i min Golf är TSI 140hk. Bränsleekonomin på landsväg och motorväg är helt okej, men blir törstig inne i stan.


Jaså, vad var det för årsmodell som du hade på din Corolla? Angående vid halt väglag, hur kommer det sig att den var så pass ostabil, var det något fel på chassit, däcken osv? Visst är Golfarna riktigt fina bilar generellt sätt, men jag har blivit grymt skeptisk till VAG överlag. Har nästan bara haft Audi och VW och alla har strulat på sitt sätt. Så vet inte riktigt om jag vågar ge dig ytterligare en chans just nu skulle det bli en tysk igen så är jag sugen på testa Bmw eller Mercedes.


Hade en -05 1,6 SOL. Alltid servad på Toyota varje år vid 1500mil, hade nya Michelin Energy och nästan nya dubbdäck, så däcken var inte att klaga på. Chassit kollades ett par gånger då jag blev påkörd 2 gånger inom ett år. Det positiva jag har att säga om Toyota är, bilar som faktiskt håller. Inget problem med massa rost som VW har och inga små skitfel. Hade fabrikationsfel på urtrampningslagret som gick på garanti, annars var det inget. Vi hade 4 Corollor och 3 Priusar på jobbet, och alla gick klockrent. Kom på att jag hade en Auris som lånebil en gång. Det var en mycket trevligare bil än Corollan, men den kanske är dyrare?


Tråkigt att inte få ordning eller hitta felet varför den betedde sig så vid halt väglag. Men det är exakt därför jag just är sugen på Toyota, just för att slippa alla småfel eventuellt visst har alla bilar sina brister men har på senaste tid haft alldeles för många med VAG även fast de varit välskötta till punkt och pricka. Auris vore absolut inga fel men dessvärre en helt annan prisklass mot vad jag tänkt lägga


Corolla vinglig i halt väglag? har haft flera och aldrig upplevt dom som halare än andra bilar om man har vettig däckutrustning och rätt inställd framvagn (hjälper säkert en hel del om den inte är krockad 2gånger också) Visst är dom ngt lågt växlade men inte värre än flertalet andra bilar i samma storleksklass. lite fakta ang angiven förbrukning och varvtal. http://www.cars-data.com/en/toyota-coro . pecs/48153 http://www.cars-data.com/en/toyota-coro . pecs/48165 http://www.cars-data.com/en/mazda-3-spo . pecs/20972 http://www.cars-data.com/en/mazda-3-spo . pecs/20974 Corollan har kamkedja. Mazdan är inte någon dålig bil det heller, osäker på kamdrivningen dock. Av de två skulle jag ändå välja Corollan då de Toyotor jag ägt har varit mer problemfria än de Mazdor jag ägt, dessa har dock knappt krånglat dom heller. Andra alternativ:Honda Civic? Hyundai Elantra -04 och nyare, mkt bra transportmedel inom budget. Avensis.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka