Köpråd stor bil

Mina kunskaper om bilar är minst sagt begränsade. Jag vet hur man byter olja och filter, men tror knappt jag kan göra det själv. Ja ni förstår nivån. Jag letar efter en stor bil. Har i nuläget en ford Galaxy -00, och aldrig igen. Allt som kan gå sönder har gått sönder. Har tidigare haft en 945 som jag var mycket nöjd med men tyckte den var för liten. Nu kollar jag på Mazda MPV och premacy, men då det inte finns några här omkring att titta på så vänder jag mig hit. Någon som har eller vet något om de bilarna öht? Har även tittat på Hyundai Trajet, renault 807 och liknande. Sambon är mkt negativ till bilköp och har ännu mindre koll än vad jag har, och han vägrar betala mer än 35 000. Den måste inte vara 7-sitsig, men behöver stort lastutrymme. Hjälp. Idéer? Vad ska man tänka på, nyare årsmodell med fler mil eller äldre årsmodell med färre mil. Kan man öht få tag i en bil i den prisklassen? Alltså en som inte är ett vrak? Vi kan ju som sagt nada om bilar. Tack för alla tips och idéer.



Svar på inlägget: Köpråd stor bil



35000 var inte mycket ha röra sig med när alla dem klassiska stora kombibilarna blev utsorterade tack vare att dem var för små. Du vill alltså ha en [b]stor[/] bil som är lättmeckad och billig i inköp, och därmed några år på nacken men endå krocksäker. En suburban från 90-talet kanske?


köp 945 igen o häng på ett släp


Tack, men jag tror inte det blir så bra med hunden där,


Tack, jag vill inte ha ngt att mecka med alls, kan inget så det får verkstaden göra. Jag kan tänka mig en större kombi, måste inte vara en buss. (dock blir det trängre än vad jag vill, men det får gå) Nej det är inte mkt pengar, men sambon vägrar lägga mer pengar, han vill helst lägga mindre.... och har kanske inte riktigt kunskapen om att billig bil ofta blir dyr bil om man inte kan fixa själv....


En GM B-Body wagon årsm 91-96 kanske, Största kombin du kan hitta, samt ligger inom din prisklass.


Någon som har erfarenhet av mitshubishi space wagon? Eller hyundai trajet?


Låter som 2 bra val eller en Mercedes kanske. Håll dig ifrån chevrolet transporter. Det är kanske den sämsta bilen som någonsin byggts. Hade hållt mig långt ifrån franska bilar också. Mitsubishi eller hyundai är bra val! http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . 11&w=1


Den mercan du länkade verkar vara riktigt mycket bil för pengarna. Trodde inte man skulle få en så stor bil som är såpass ny och bara gått 16K mil för dom pengarna.


Varför är den så dålig? Morsan hade en sån i ett antal år och det enda som behövde fixas var nya tändstift en gång, dessutom var den skön att åka i och bränslesnål.






Bekanta har en verkstad och varenda gång jag hälsat på så har det alltid och då menar jag alltid stått en Transporter där. Så efter 7-8 gången kläckte jag ur mig att det verkar var en jävla massa som kör transporter och reparerar hos er. Nja det är 2 bilar som åker in och ut. Bägge hade lagt runt 50 000 i rep kostnader. Enligt dem är det en av de sämsta "större" bilarna vad gäller tillförlitlighet. Själv har jag aldrig mekat Transporter och gillar cheva i övrigt.


Aha okej. Jag har inte hört så mycket negativt om dom annars förutom något om topplockspackningarna. Men det är otroligt praktiska bilar, och komforten slår ju Tahoen som hon har nu med hästlängder.


Tack för input. Chevan och Chrysler har jag redan valt bort. HAr förstått att de tyvärr pajjar och då blir det DYRT. Även de franska har jag valt bort, då det verkar vara mycket fel. Mercan kände jag inte ens till, ska kika vidare. TACK!


Som sagt, en Gm b-body wagon. Där har du 8 sittplattser, relativt billiga reservdelar samt hittar du en som är väl servad så lär det inte krångla något.


Trajet är trevlig. Jag har jobbat som handlare på Hyundai och hade en 2.7 ett tag. Det är bra bilar som inte är så stora heller. Dock ska man undvika 2.7-liters sexan. Den har haft problem och den drar 1.5+ liter per mil... Oavsett vad säljaren påstår! Mersan i annonsen såg tokfin ut!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka