Köpråd: Seat cordoba 1.6 -98

Hej! Ska åka och titta på en bil i helgen, den i titeln. En kombi som gått ca 15k mil, nyligen servad med kamrem, generatorrem olja och filter, enligt besiktningshistoriken är det inga fel sedan 2009 och den har varit besiktigad varje år. Skicket över lag verkar vara kanon och allt fungerar enligt ägaren. Lite ytlig rost på ena bakskärmen e allt. Det jag undrar är:-Är det något speciellt man ska kolla efter på dessa bilar? -Vad menas med "SXE"-modell? -vanliga fel som uppkommer runt milantalet den gått och kommande? MVH



Svar på inlägget: Köpråd: Seat cordoba 1.6 -98



vet inte så mke om cordoba men tycker att leon och ibiza är fina:) har bara hört positivt om dom. måste du ha kombi eller?


måste måste jag inte, men det är ett stort plus!


kamremsbyte varje kvart..... edit; dubbla remmar dessutom (har jag för mig)


är det väldigt korta intervaller mellan bytena eller? är det något man kan göra hemma sj eller är det alldeles för omständigt på modellen?


vi har en seat inca på jobbet (samma motor) och kamremsbyten skall göras vid typ 9,000, 12,000 och 15,000 mil, fick höra det av en verkstad, stod även i serviceboken.... kan du mecka bilar så kan du nog fixa det själv, vi fixade det själv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka