Köpråd: Dieselbil i 150.000kr klassen.

Letar efter en bra bruksbil emellan 120-160tkr. Det jag letar efter är max en 2010 som inte gått för långt Automat eller Manuell, spelar ingen roll! Skicket räknar jag med nyskick samt vill ha en bra utrustad bil, inge snik. Bilen kommer användas som bilar ska användas, pendlar även 14mil om dagen så en "snåldiesel" vinner plus där. Har kikat på mestadels v70, där drive modellen lockar mest pga 0.45 i förbrukning. strax över 0.6 skulle 2.4d och d5 ha, stämmer drives förbrukning eller borde jag satsa på de roligare motorerna? Va finns det fler? Audi a4? Passat ? tips och erfarenhet vore kul om nån har



Svar på inlägget: Köpråd: Dieselbil i 150.000kr klassen.



Våran v70 2,4d kan man inte ens fantisera om 0,45. 2007a, Automat, är nog bara drömmare som kan fantisera om att en så pass "stor" bil drar så lite..


Köp en skoda octavia, bra bilar faktiskt.


skoda octavia RS låter som eb ide ligger på 0.55 blandad och har 170 dieselhästar


Precis, med ett trim i dom så blir det raketer med låg förbrukning. Billigt roligt helt enkelt


Jag åker en Skoda Octavia RS och den är riktigt "rolig" för attvara en familjekärra


Nice


Funkar iaf


V70 D5 ska gå att köra på 0,5 -0,6 med manuell låda har jag hört här på garaget. Och det är ju helt okej prestanda i D5an, speciellt om man chippar den så det är nog den modellen jag personligen hade valt. Behöver du inte så stor bil så är ju V50 drive ett annat alternativ som kan vara ännu lite snålare. Tänk inte för mycket på ekonomin heller, du ska ju ändå sitta i bilen 2 timmar om dagen så billigaste skiten är nog inget att ha.


Låter orimligt med Automat. En manuell kan nå dit med väldigt lätt fort och planerad körning. Normal körning 0.5/mil gissar jag, men även det är ju helt okej :-)






Stämmer med V70, däremot var den V50 drivE jag provkörde generellt törstigare än min V70. Lätt väl när den ena har 100hk och den andra 240hk :-)


Nåt sånt här hade nog jag satsat på:http://www.blocket.se/vasterbotten/Bmw_ . 18&w=3


Jag tittar lite smått efter något sådant. bra att veta är att 325d har samma drivlina och kostar mindre (plus chippning då)


Vad menar du med "Max 2010"? Innebär det årsmodeller upp till 2010 eller från 2010 och framåt? Vill du ha en bra utrustad bil som inte är "snik" och som går billigt så borde väl en Mercedes E-klass passa fint? Typ 211:a från 2007-2009. Är ju underbara bilar att åka långt i, vilket du verkar göra om du åker 14mil/dag. Bäst är väl en E220CDI om du vill åka billigt.


frågar du mig så är en bmw ett riktigt nice val


Mondeo har samma platta som V70, är lite större i bagaget och har snåla alternativ. Sen tycker jag den ser bättre ut, men det är ju en smaksak. Kvaliteten vet jag inget om än, hittills funkar min bara fint. Har gått 5k mil nu och köptes i höstas under din budget. Antar dock att stolarna är skönare i Volvo, men jag är väl inte så kräsen för jag sitter bra i min. Att motsvarande (år, mil, motor, utrustning mm) V70, Passat skulle kostat runt 80kkr mer än min gjorde valet ännu enklare. Audi och BMW ännu dyrare.. Men jag behövde så stort bagage som möjligt och ville ha så nytt coh så lågmilat som möjligt för runt din budget. har du andra preferenser är Mondeon kanske inte rätt. Min har snittat 0,53 blandad körning sen jag köpte den, drygt 1000mil sen.


Har kollat på den motorn, fast i en a4 eller passat då ist Får se va man shoppar, så svårt de här..


Opel Insignia med 160hk dieseln, manuell. Kan du få ner förbrukningen helt galet bra i. Körde min förra på 0,4 landsväg när jag försökte köra snålt (obs inte långsamt..) på 70 och 90-vägar. Körde mest stadskörning annars men den höll sig på 0,6. Finns med massor med kul utrustning. Inte världens största bagage men fina bilar att köra! Min nya har inte gått ner i förbrukning ännu (inte gått 100 mil än..) och körs bara i stan just nu. Klart underskattad bil, sen får folk tycka vad de vill om varumärket såklart...


Jag vill inte klanka ner på varken skoda eller mondeo, kanske är jätte bra bilar men jag tror att bilen håller sitt värde bättre om du köper volvo. Du ska ju lägga runt 150K Om du säljer och får tillbaka 50 eller 15 K så spelar det ganska stor roll. Det är helt klart värt att kolla upp noggrant hur mycket du får tillbaka när du säljer bilen. Om du har tänkt sälja den om ett par år.


Ska byta de första K-stagen på en Mondeo Taxi nu som rullat lite mer än 35k mil, Inga länkarmar, hjullager, m.m bytt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka