Köpråd: Isbil till vintern 2014

Har den här vintern kört en trött 740 runt runt på årets isbana i byn. Nu är det tyvärr slut på iskörningen men jag har siktet inställt på nästa år redan nu. Krav: * Bakhjulsdriven * Lätt och snabbt att få tag på billiga reservdelar * 200+ hk * Manuell växellåda * max 20.000.- i inköp * Helst en bil som går att köra "lagligt" dvs gå igenom besiktning utan för mycket modifikationer varje gång. Känner själv att en turboladdad volvo modell typ 240/740/940 är melodin för en biltema mekare som mig. Har dock ingen stor erfarenhet av volvo, förutom 740'in jag körde den här vintern. Verkar som att det är lättare att få tag i en 940 turbo än 240/740 turbo. finns ju både lättryck och fulltryck hur jobbigt är det att få upp effekten på en ltt, på saab 9000 var det bara att byta styrdon. Lika på volvo turbosarna? Ska ju på med rallydubbade isdäck och på 740'in var det precis så att 15" rallydäck tog i fjäderbenet fram. Helst skulle jag vilja köra med 16" då det är lättare att få tag på. Kom med tips och förslag på vad jag borde köpa för bil till nästa vinter, kanske något annat märke än volvo har vettigare bilar för iskörning?



Svar på inlägget: Köpråd: Isbil till vintern 2014



en 940 ltt/ftt är precis lika enkla att få till 200hk, alltså ett bränslechip och en ställbar wastegate-klocka. och det enda du bör göra inför besiktningen är att ställa ner laddtrycket något för säkerhets skull


Du kan ju utan problem få tag i en 945 ltt i tråkigt exteriört skick för 5000:- och det är ju ruskigt lätt att få upp till 200hk och reservdelar finns i varenda matvarubutik och dike till äldre Volvos. Inte bara för att jag själv gillar Volvo, men det känns som det "bästa" alternativet. Sedan finns ju BMW E36 328 eller liknande. Vet inte vad priserna på de bilarna är, men det är ju precis strax under 200hk. Men min erfarenhet av BMW säger att det är både lite krångligare och dyrare att hålla på med.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka