Köpråd: Bil som drar mindre än 0.50 blandad körning

Hejsan! Jag söker en ultimat snålbil. Dem jag har tittat på är Mazda 323, Nissan Micra, Peugoth 205, Golf MK1 med flera. Bilen ska vara så snål som möjligt. Men vilken rekommenderar ni? Helst skattebefriad



Svar på inlägget: Köpråd: Bil som drar mindre än 0.50 blandad körning



suzuki alto. 0.43 blandad körning


Du har ju inte nämnt någon budget så Chevrolet Volt 0.12 milen enligt fabriksuppgift Annars bör Mitsubishi Colt 1.3 ligga däromkring.


du har ju lupo 3liters motor me


Bilen drar 0.3-0.4 blandad körning http://www.blocket.se/vasterbotten/VW_L . 11&w=3


Fast de är ingen 3 liters motor i den hehe. Dock är de en 3cyl turbo diesel som ska ligga på 0.28 enligt tillverkare men finns folk som kört dom snålare. Något motor magasin gjorde test på den förut och då låg den på 0,2 tror jag


Polare till mig äger en just nämnd polo, han har fått ner den i 1.9 på 70 väg 2.2 på 110 väg så allmänt billig bil med genomsnitt är 0.3-0.35 l milen. Som mest när han vansinnes kört fick han upp den i 0.56:D


Visst har den en treliters motor, 3L/100km i förbrukning syftar VW på! Det behöver inte nödvändigtvis stå för motorvolymen även om det är lätt att man tänker så.


Hehe se man lär sig något nytt varje dag!


Jag har funderat på en Nissan Micra men hur mycket drar en sådan då?






En nissan micra är ju inte skattefri. varför just en skattefri bil. är det inte svårt att hitta en bensinsnål skattefri bil?.


Golf MK1 diesel är skattebefriad. Dock vet jag inte hur mycket dem drar. Men 80-talare satsar jag på just för dem är billiga.


Renault clio.. som den jag hade . 1.4 liters motor som drog ca. 0,40 lite milen, stadskörning som blandat.. iofs så tog jag ut allt onödigt i den såsom stereo,onödiga kablar medmera medmera..


Golf MK1 diesel? Jag kan inte tänka mig en vidrigare bil att åka runt i.. Glöm skattebefriade bilar, sikta in dig på en mindre bil från 90-tal. Micra, Clio, Polo etc med små bensinmotorer.


Vilken årsmodell var det?


Jag gillar det som är vidrigt att åka runt i Men jag håller med dig faktiskt. En gammal knack diesel i en liten bil lär inte vara bekvämt. Men Micra, Clio, Polo är nog de bilar jag ska försöka satsa på. Dock vet jag inte exakt hur mycket de drar. Clion drog 0.4 som skrevs ovan och jag hoppas någon kan rätta om det är fel?


Nissan Micra har väll förgasarmotor?


Golf Mk1 GLD -82. Om man kör vackert... Ej skatt. Suger att åka i. Valfri Hyundai i30 CRDi 90 Hk... 1700. i skatt. Pega 205. Mercedes, Volvo, BMW osv kan du glömma. Min MB E300D rullar på 0.71 men då har jag en EXTREMT bra maskin! Och kör i princip enbart landsväg. Kanske en frisk W124 200D kan vara i närheten. Men då är det en gammal bil med mycket låga mil.


På engelska forum så sägs det att MK1 diesel drar 0.4 landsväg. Men småbilar är svåra att hitta för ett billigt pris.


Satsa på nyare istället. du åker inte skönt i en gammal golf mk1 precis. finns många småbilar som inte kostar mycket i skatt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka