Köpråd: Mitsubishi evolution 9/10

Nu är det dags för en ny bil och jag är grymt intresserad av antingen en evo 9 eller 10. 9:an är ju några tusenlappar billigare Jag har hittat två intressanta bilar. En 9:a -07 som har rullat ca 7500mil, näst intill original. Nybytt AYC-pump. Endast bytt avgassystem och en extra uppsägning fälgar. Sen en evo 10 -09 som har rullat 2800. Nyligen EcuTek optimerad och med en Hks dump och sänkningsfjädrar. Båda bilarna är svensksålda! Jag hade ändå tänkt att trimma till runt 380-400hk, och det har ju 10:an redan så där sparar man några tusen. Vad är bättre med en 10:a eller vice versa? Vilken är mest bil för pengarna? Förlåt om jag skriver lite luddigt, är på jobbet och skriver på telefonen.



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi evolution 9/10



Enligt mitt tycke så är ju 9:an mycket mycket snyggare än 10. Även om det det är mer bytt på 10:an än 9:an så hade jag gått på utseendet och då är 9:An betydligt snyggare!!


Jo, utseendemässigt så är 9:an snäppet råare! Men priset blir typ detsamma om jag skulle trimma och greja med 9:an. Sen är försäkringen 3-4 tusen billigare per år på 10:an


Betor på hur pass mycket du vill bygga på i senare skede enligt mig. En 10 kan man få grymt snygg, dock krävs det en del omständliga modds och i te det vanliga @sänka/fälgar/tona utan då pratar vi om Varis widebody som både är unikt då ingen har det i Sverige samt att det är äckligt snyggt. Kittet kostar dryga 100k. Men om du bara vill köra på så original som möjligt? Då röstar jag på 9an som blir en helt annan bil med tex bortplockad vinge/fälgar/rejäl sänkning. Vad är du ute efter för Evo? Key ready med massa modds eller så original som möjligt?


Jag har en ganska begränsad budget så det blir inte "jättemycket" mods. Jag vill inte köra stance utan jag vill ha kvar rally/racing-känslan. Klart man vill ha lite pulver men "steg1" från JRM Räcker för min del när det gäller effekt. Coils/sänkningsfjädrar är ett måste. Det kommer absolut inte bli något bodykit på den. Möjligtvis lite Ebay-kolfiber. Den kommer användas som Brukis på vår/sommar/höst. Några bandagar och kanske lite raktfram åka. Så en koppling kanske är nödvändigt. Om bilen är key ready med lite trim är det bara att plus, trim höjer inte begagnatvärdet direkt.


Har inte ägt någon 10a men åkt och kört några. Mkt mer körglädje i 9an. Den är mer rally, mer komfort i 10an Vet flera som bytt upp sig till 10an från evo 8-9 och sålt bilen ganska snabbt. Tror du blir nöjd med båda bilarna, personligen skulle jag ta en 9a med låga mil


Skulle säga IX faktiskt (nian) Sålde Mitsubishi ett tag och Hade EVO som tjänstebil några veckor då och då. (Vi var fler att slåss om dessa) Men 9:an tyckte jag om! Rallybil! Körde som en fullkomlig vettvilling! Toppfarten provades grundligt och ofta. MYCKET körkortsfientlig bil. Jag körde de inte sen. Var rädd om lappen. Utan den hade jag förlorat jobbet. Köp! Var det inte nåt snack om lådorna på dessa?


Jo när dom fick 6 växlade lådor så blev det samtidigt klenare lådor då som klämnde in en 6:e växel i samma lådhus. 10:an har ju som 8:an, 5 växlad låda. Jag har haft en 9:a men Steg 1 + och visst fan är den en rolig bil men det är mest busbil, plastig och brötig. 10:an är mycket mer ombonad som bil på insidan, man får helt enkelt välja lite efter vad man vill ha. 10:an la även på sig lite vikt i samband med att den blev mera komfortabel.


Jag åkte i en 9:a häromdagen, ca 380hk och coilovers som inte var allt för agressivt inställda. Skramlade och brötade en hel del, men det har alla mina bilar gjort så jag har vant mig vi detta laget, så det kanske kommer kännas "skönt" i en 10:a. men jag ska iväg i helgen och kolla på både en 10:a och en 9:a så jag får återkomma med lite egna åsikter


Gör så. 9:an är en rallybil. 10:an går och åka till jobbet med...






En 9 utan ayc. 9an är billigare än 10an idag, tror dock att det kommer att ändras. 9an är den sista "riktiga" Evon.


EVO 9 hade jag tagit lätt som sagt det är en äkta rally bil 10 mer familje räcer engilt mig. mkt elektriskt kladd vad jag hört på 10an


Igår va jag och kollade på både en 9:a och en 10:a. 9:an är ju förjävla fin, speciellt den blåa. Men den kändes inte så ny och fräsch som jag hade tänkt mig. Det klonkade hemskt från framvagnen och den kändes lite "ryckig" vid vid acceleration. Inte särskilt fin i lacken heller. Den hade ju trotts allt gått nästan 8000 mil. 10:an däremot var riktigt go, gick mycket bättre och det var mycket mer "nybilskänsla" i den. Så det blev 10:an, handpenningen är lagd och jag hämtar den troligtvis nästa helg nyservad och fixad enligt mina önskemål. Så när den kommer upp på min sida får ni gärna lägga en röst och ge lite tips på vad man kan göra för att förbättra bilens utseende och prestanda. TACK så mycket för tipsen jag fick! Mvh Viktor.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka