Skoda felicia 1.3 turbo, höja effekt, wääser

Tjenare allihopa! Funderar på att köpa en billig skoda felicia på blocket och styla till motorn lite (jag vet köp en värre bil om du vill ha en sportig känsla) Men nu vill jag veta vart man kan få tag på tex en turbo till en 1.3 liters skoda motor? Kan man trycka i en turbo ifrån en octavia fabia etc?? Vad mer kan man göra, sportluftfilter? Hur mycket ökar sportluftfilter förbrukningen? Byta avgassystem? Som sagt, jag är öppet för ideer och förslag grabbar!! Tack och hej, leverpastej // PATA



Svar på inlägget: Skoda felicia 1.3 turbo, höja effekt, wääser



En skoda felicia är inget man trimmar. Den har man för att åka A till B billigt. Men om du nu vill göra det så går det nog med något liten volvo turbo alt saab, eller någon ännu mindre. Sportluftfilter ökar inte din förbrukning men bara dumt på original bil. Tror även att drivlina och andra saker kommer haverera med bara en lite trimning, även motor lär ju inte tycka det är så roligt. Men alltså seriöst, enligt mig. Lägg ner.


Fan här va man positivt inställd!!


haha ja, det är klart du får göra det. Men kan verkligen inte förstå varför du ska ge dig på en så pass vek bil. Är det för att lära dig? För att "du kan" För att du vill att dina billiga bil ska bli snabbare och roligare? Nja, sätter nog min sista punk i den här tråden och ger dig ett tips. Köp en 940, 740 turbo alt någon äldre bmw kanske, den kan din granne inom 1km allt om, och finns delar och erfarenheter osv. Lycka till! Ajust det, bilen blir även olaglig då du kan glömma att besiktiga den.


han säger ju sanning!mycke billiagre å köpa en med turbo redan. ska du ha turbo så blire byta en massa andra saker i motorn,även bromsarna måste uppgraderas.


Hmm, kanske måste definera om min fråga då? Vad kan jag göra för att den ska bli roligare att köra då?


Sänka den??


Håller med tidigare talare och föreslår att du följer de råd du fått. Vill du ha en rolig bil så köp nåt annat än en Skoda Felicia, exempelvis en Golf Gti. Informativ video om konsten att slänga på en turbo:http://www.garaget.org/video/120724


Ja sänka så kommer körningen kännas lite sportigare men med en 1.3 liters motor så är de svårt att känna sig sportig Köp något med större motor ist annars kommer du bara ångra dig.


Grejen är att jag vill ha nått billigt att åka i, de enda jag kommer på är just en tråkig felicia!






Tanken är ju jäkligt häftig, att ta en Skoda med 1,3l och typ 80(?) hästar, slänga på en turbo och klämma ur den 150-200 hk. Men koppling och låda lär säga upp sig rätt omgående redan vid en rätt liten ökning av vridmomentet, och jag vet inte hur pass bra motorn tål det, typ kolvar och stakar. Antagligen säger de upp sig rätt snart också. Och bränslepumpen måste säkert bytas till en större och bränsletrycket ökas, spridarna bytas, grenröret bytas, större avgas osv osv. Sen måste ju bromsarna hänga med när du leker på bana, så de lär ju bytas till större, och då kanske du måste ha andra hjulnav också. Drivaxlar och knutar som tål det mer än dubblade vridet etc. Tanken är jäkligt häftig, men det blir sannolikt mycket dyrt i slutändan, alldeles för dyrt för en visserligen unik men ändock fortfarande en lekbil du aldrig kan få vägreggad.


Trimm = Högre förbruking om man bortser från chip. men då de inte sitter turbo org så är chip ingen vits.. Hur tänkte du där?


Blir nog roligare med en mindre golf och sänkning Kanske nån 740turbo eller nåt liknande, lär ju inte vara nå jättestörre skillnader i ägande kostnad förutom soppan då Men ska du bygga turbo på skodan och få det driftsäkert så äre mycke pengar som ska ner, blir även helt olaglig då


Jo, du har nog rätt! Men är verkligen en felicia orginal så tråkig att använda som pendelbil kortare sträckor?


Skulle gärna vilja ha en volvo, men man kommer tre gånger så långt per liter med en felicia


Har läst ett par av de trådar du startat.. Tycker de är dax du bestämmer dig för en bil snart. Du har väl snart köpråd för varenda billig bil som finns snart!


Som pendelbil absolut A till B bil


Men de är väl inte riktigt så att du bestämmer endå? Om jag inte hittar den infon jag söker i gamla trådsr så startar jag en ny, de har jag rätten till tack


Men åker man skapligt behagligt och kan hänga med i den resterande trafiken? Eller blir man en trafikstoppning pga att bilen är så slö??


Den är definitivt billig i drift, och verkar hålla rätt så bra om man bortser från rosten. Någon vidare raket är det inte, men de flesta bilar går att hänga med i trafiken i, det finns ju en pedal till höger om bromsen och en spak att dra i för att öka varvtalet om det behövs.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka