Köpråd: VW POLO 1.4 Tdi - 2007

Har hittat en polo Tdi som gått strax under 11k mil. Bilen har varit tjänstebil uppe i Norrland och den har bara en ägare. Kamrem bytt strax innan 9000mil och den är servade senast en månad sen. Jag har provkört bilen och allt kändes mkt bra. Finns de några svagheter på just den här modellen? Vill bara få lite kött på benen ang hållbarheten innan jag slår till. Generellt sett är den här motorn bra? Kopplingen nöp bra och bilen ser fräsch ut.



Svar på inlägget: Köpråd: VW POLO 1.4 Tdi - 2007



Volkswagens dieselmotorer brukar vara ganska så felfria. Det är mest DSG lådan du skall akta dig för, om det är den 7-växlade, vilket jag tvivlar det är på den årsmodellen. Brukar vara ganska bra bilar rent generellt.


Det är en 5vxl manuell!


Köpte en Polo -05 (10000 mil) till tjejen i januari. Samma modell misstänker jag... Dock bensin och automat. Men bilen i sig tycker jag mycket om. Känns större än den är. Dock sidvindskänslig. Farthållare är plus om det finns.


Jo denna har både farthållare och ac. Känns som att det blir affär. Vad har man för prutmån på en bil som är tom i tanken och inte rekondad? Står på bilfirma för 73600


En mindre bil som är diesel är lättsåld. De kanske inte är supersugna på att "ge bort den" men bjud 67000:- och ha pengar (eller avbet, bättre för honom) på fickan och gör klart för säljaren att du kan göra affär på 5 minuter. Då kliar det nog i nävarna på honom... De lever på provision. Man kan alltid försöka tjata sig till vinterdäck eller en fin stereo vid köp. De brukar ha bägge i lager.


Såpass, däcken såg bra ut i alla fall. Vet du vem som åker på skatten när man handlar via firma?


alltid köparen då bilarna alltid säljs avställda men ställs på vid affären och då är det nya ägaren som får räkningen



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka