Köpråd: Dodge Magnum -08 på blocket

Hej! Vad tycker ni om denna bilen. Finns ingen servicebok vilket gör mig lite skeptisk. http://www.blocket.se/orebro/Dodge_Magn . 15&w=3



Svar på inlägget: Köpråd: Dodge Magnum -08 på blocket



Tänkte på en annonstexten....roligare än en V70. Jag tror nog att en V70 T5 av lite nyare modell är roligare än en tung 193 hästars seg automatare. Vet att det är OT men reagerade ändå på det.


Ja, lite roligare än så kan du nog hitta. Vad är din budget på en Magnum och vilket trim är du ute efter (alltså SE, SXT, RT eller SRT8)


En magnum är väl fortfarande roligare även om det satt en trecylindrig perkinsdiesel i den.


Nä det förstår jag inte varför den skulle vara? Inte för att V70 är något under av körglädje men det går ju att få den att knuffa på lite iallall. Ja den driver i fel ände men nästan skitsamma då Dodgen ändå bara kan åka omkring och enhjula lite i kurvorna.


Enhjula? Kurvor?


Spinna på innerhjulet i en kurva när man gasar lite pga öppen diffrential.


Går ju att lösa enkelt. Men du har rätt - ny diff behövs


Då orkar den väl knappt spinna


Du *VET* att det finns modeller med över 400 häst och det i sverige rullar exemplar med över det dubbla som ändå inte kostar över 260000 att köpa?






Jag har "systerbilen" 300C med just 2.7:an. Den är trött. Mycket trött! Glidarbil men glöm att tokköra med den. Går dock på under litern vid normal körning vilket man inte kan påstå om en Volvo direkt...


En vän till mig hade en 300 med bara ett fel: dålig spindelled, Kostade tydligen 9000+moms.


Bytte bägge på min för 2 mån. sedan. 2400:- inklusive allt på bägge sidor på verkstad... (2:a på bes...) Fast lite dåligt med tanke på att bilen bara är 4 år!


Han var tvungen byta stora lodräta armen med hjulaxeln på.


Det jag har kunnat läsa mig till så är det inte så mycket fel på dem.


Nej jag är riktigt nöjd med min. Framvagnen tar endel stryk med tanke på stor tung motor, men lite nya end links så mår de prima igen. Inga stora saker jag behövt serva förrutom just ett par delar i framvagnen. Vidare mår de stora Hemi-snurrorna sådär utan en ordentlig catch tank, och det är sunk med öppen diff stock på en bil med 425 häst. Kan också meddela att orginaltopparna med orginalbult håller för ganska exakt 0.9 bar ladd innan de ger sig


Ja men nu var det annonsen jag reagerade på att den skulle vara roligare än en V70. Med 193 Hk, automat, tung och enhjulsdrift så tycker jag inte den är det.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka