Köpråd: Andrabil för stadskörning

Jag är ute efter en ny andrabil då jag känner att det finns pengar att spara. Bilen kommer att köras mellan hemmet, jobbet och dagis, vilket totalt blir cirka en mil per dag. Idag kör jag en Volvo S40 som drar runt en liter milen och med en årsskatt på runt 2000:-. Volvon kommer jag att sälja till våren och istället köpa något billigare. Har ni något förslag på bilmodell för runt 20 000:- som skulle kapa bilkostnaden?



Svar på inlägget: Köpråd: Andrabil för stadskörning



skoda felicia eller äldre fabia?


seat arosa eller vw lupo


Eventuelt större syskon Polo. Äldre Skoda kostar inte mycket men kvalite kan variera. Ska man ha lastutrymme så en BMW 318 touring(kombi) E30/36 kan komma bra till hands - drar inte mer än 0,8l/m o hyfsat bra kostnander.


Om du kör 365mil om året tror jag det blir svårt att räkna hem ett bilbyte, är så mycket andra kostnader med bilar än bara bensin, men det finns såklart alltid andra anledningar till varför man känner att det är dags att byta.


tycker själv lupo känns mer ihop skruvad än polon samt att förbrukningen är lägre även komforten är ett snäpp bättre i lupon


Jag skulle föröka hitta en civic med 1,5 liters motorn och automatlåda.


Eller Renault megane? tidigare modell



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka