Köpråd: S40 1.8i

Köpte min första bil i måndags, en saab som för blåtta ögat såg bra och fin ut, den gick friskt med turbo osv osv, visade sig vara en del fel på den, lämnade tillbaka den och fick pengarna tillbaka. Idag var jag förbi en bekant till min farfar som säljer bilar, han hade mest skräp inne men han hade en väldigt fin S40 1.8i som faktiskt såg VÄLDIGT fin ut, -98 som hade gått 10.000 mil, körd av en gammal tant tidigare. Han begär 20.000 för den prutat och klart, gått igenom besiktningen. Nu läser jag dock överallt att S40 1.8i är rent skräp? Alla säger att det är att kasta pengarna i sjön att försöka chippa en sådan ens. För jag kommer vilja att bilen jag köper här näst kommer gå ganska bra, men även vara en BRA bil. Min budget är 20-23.000 ungefär. Är det VÄRT att köpa denna bil eller ska jag vänta på något annat? Mvh drake



Svar på inlägget: Köpråd: S40 1.8i



Köp en annan bil! rostar friskt och 1.8 GDI motorn är inte någon höjdare..


Finns inget att mappa om du inte byter kamaxlar på en sugmotor..möjligen hur fort den ska reagera på gasen..som är wirestyrd. Om du är inne på en 1.8i är det bättre att köpa en Carisma från 2002 och uppåt, underredsbehandlad från fabrik och väger mindre = Färre problem med framvagnen. Om han vill ha 20k för bilen bör gasspjället vara bytt, känsligaste punkten på GDI motorn.


Okej ska hoppa att köpa den då



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka