Köpråd: Äldre bil från 90-98

Tack! Såg den, rätt lågmilad för att vara en -99a men sedan skriver han om p-skada vid bakskärmen. Sedan kanske jag ska lägga till att det är just främst svarta bilar jag är ute efter! Men riktigt bra tips och "fynd"!



Svar på inlägget: Köpråd: Äldre bil från 90-98



En BMW 530/535/540 kanske? Min erfarenhet är att dom med lite större motor oftast är mer utrustade. http://www.blocket.se/kiruna/Bmw_540_Ma . =3&w=3 Något sånt här kanske?


Jo precis, men hur är det just med BMW's med högre milantal. Nu har jag bara hört om "ungdomar" som köper dom och kör sönder dom, nu ligger dom flesta äldre modellerna utan turbo (tur är väl det). Men fint tips där, tack!


När det gäller äldre bilar med lite högre mil så tycker jag det är väldigt individuellt vilken bil man borde och inte borde köpa, en bil som har gått 18000 mil kan vara i sämre skick än en som har gått 28000. Så mitt tips där är att provköra och gå på magkänslan Edit: Har kört pojkvännens 540 -93a som har gått 28.000 och den känns finfin att köra Så det går att hitta bra bilar vid dom miltalen också


Jo, visst är det väldigt individuellt, men tänkte just på delar som brukar gå sönder när dom passerar vissa miltal? Finns ju alltid sådant som är bra att ha i åtanke.


nej det finns inget direkt du behöver tänka på när de kommer till miltal ... försök hitta en som är fin sen skiter du i milen. Som sagt en som gått 10 000 mil kan va sämre än en som gått 30 000


milen tycker jag inte du ska stirra dig blind på min har gått 28 har ja för mig å den är ganska fin vi hade en w210 som gått 70+ och den var kanonfin förutom lite rost på en framskärm, 2000kr senare va den rostfri.


http://www.blocket.se/kronoberg/Lexus_L . =6&w=3 http://www.blocket.se/uppsala/Valvardad . =6&w=3 http://www.blocket.se/gavleborg/Audi_s8 . amp;last=1 ??


http://www.blocket.se/halland/Audi_A8_Q . _8&w=3 inte svart men väldigt fin och välutrustad http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A8 . _8&w=3 ganska fin denna också och svart http://www.blocket.se/skaraborg/Audi_A8 . _8&w=3 ser fräsch ut på bilderna, sportstolar om det nu är en fördel... personligen gillar jag komfortstolarna mer http://www.blocket.se/varmland/Audi_A8_ . _8&w=3 lågmilad svart och billig ... ser ok ut på bilderna http://www.blocket.se/uppsala/Audi_A8_4 . _8&w=3 ser väldigt fin ut på bilden, dock så har den "stylats" i efterhand... men kan va värd en titt ändå


Riktigt fina tips! Hade totalt glömt bort Audi (tänkte bara på Audi 100 etc) men deras A/S 8 är riktigt fina, inte illa med en V8 heller! Lexusen kände jag var väldigt "American" så dom hoppar jag nog, Jaguar XJ- var nog så långt jag kan sträcka mig till en bil som bara tar mig från A till B. Just nu lutar det nog åt en äldre A/S8 quattro med V8 motorn faktiskt, väkte väldigt fint intresse hos mig. Något problem man ska se upp med här? Dom har väl kamrem på dom äldre modellerna antar jag. Hur är just V8 motorn? Pålitlig? Överdrivet törstig? Tack allihopa!






har själv en sån väldigt trevliga... kamrem är det ja och den ska bytas med 17 000mil intervall har jag för mig det är, men ska man va helt ärlig är kamkedja inte mycket bättre, ofta mycket mer jobb när det ska bytas och går det sönder slå kejdan sönder mycket, och ja det behöver bytas det med även om tillverkaren säger det håller för evigt. Jag kör min på mellan 0,9-1,2 blandat så överdrivet törstig är den absolut inte ! dock har jag en med 3,7an och endast framhjulsdrift så en med 4,2an och quattro dricker nog mer. Något du ska kolla noga på är växellådan, ska tydligen va strul med de... min har inte strulat än så länge iaf Är Alu kaross + chassie så du behöver inte oroa dig över rost Läckande styrväxel är också ett vanligt problem, jobbigt som fan att fixa ( håller på med det just nu)... på min va det ett lock som va totalt sönder oxiderat, vet inte om det brukar va det som läcker, VAG ville sälja en renoverad styrväxel till mig för 11 000 men full i fan som ja är så gör ja ett eget lock och de kostar lite tid och 10 kr att fixa hade det varit mina pengar hade jag lagt de på den jag länkade först ... ser grymt fin och välhållen ut !


Precis, min nuvarande har kedja men har haft en del bekanta som har haft problem med det också, även om det inte är någon fast intervall gäller det att ha koll på den! Ah, har du provat 4,2an med quattro? Stor skillnad? Är 3,7an V8 eller är det "bara" en V6a? Hm, vad är det som strular då? Antar att A8 bara kom med automat så då är väl en renovering inte på tal isåfall....


Har provat en 4,2a och där är skillnad, men jag köpte min för att jag vill köra med ok bränsle ekonomi och åka bekvämt så ser den som ett bra mellanting... 3,7an är också en v8 A8 gick att köpa med manuell låda iallafall 2,8orna och s8an... vet dock ej hur vanligt det är. Finns renoverade lådor att köpa kommer inte ihåg hur mycket de kostar bara. Men byt olja och silen i lådan så ska det inte va några problem, enligt VAG är det inget bytes intervall på den oljan heller.


Så det är alltså inget mekaniskt fel på lådan utan olja och silen? Känns som ett rätt smärtfritt problem faktiskt då ny olja brukar göra det bättre i dom flesta lådorna! Vissa av dom äldre har ju en inbyggd telefon (den med sladd mellan armstöden) hur fungerar dom etc? Vad finns det som sagt förutom lådan man måste kolla på, slitagedelar etc och vad för priser är lämpliga att ev. pruta till. Finns ju inte många ute på marknaden numera.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka