Köpråd: Bytt motor

Jag funderar på att köpa en bil som har bytt motor vid 11.000 mil.. bra eller dåligt? Finns det några risker?



Svar på inlägget: Köpråd: Bytt motor



Vart avrådd av en "märkesmekaniker" att köpa en bil med bytt motor. Har för mig anledningen va ungefär att "Du vet inte vad som har hänt med den bilen, om den är stulen/ varit stulen, om dom bytt på rätt sätt" bla bla men skulle nog vilja säga att i alla lägen är det inget negativt. Som en polares päron, dom va tvungna att antingen byta motor eller skrota bilen p.g.a. fel från fabrik som gjorde att olja hade trängt in någonstans och gjort så det har koks i hela motorn och jag menar då.. Vad är problemet liksom? Inte deras fel att bilen blev levererad från fabrik "trasig". Så fråga varför motorn är bytt, rådfråga med en mekaniker om du känner någon eller om du vet någon på garaget


Det beror ju på av vilken anledning den är bytt. T.ex:Min firmabil ( -10 ) fick bytt motor vid 3500 mil då den läckt ut kylvätska i oljan utan att det märktes vilket gjorde att vevlagrena gav sig. Bytt till en helt ny på märkesverkstad, så den bilen är ju bättre än en med originalmotor egentligen.


Var precis vad jag ville få fram till TS!


beror ju lite på vad det är för bil. finns många orsaker till att en motor byts. kan vara så enkelt att en spänrulle gått och gjort ventilsallad i den gamla motorn. eller en kamkedia som gått av osv. kan ju helt enkelt bero på lite vad som hällst. allt från vanvård till otur.


Inte för att vara negativ mot Saab men i princip 50% av Saabarna på blocket har bytt något dyrt i motorväg som oftast berott på oil sludge. Men har förra ägaren gjort det själv ser jag inte det som negativt då det menas att han har skru vkunskaper, blir ju som så att då har han ju skött bilen som sitt barn. Men det finns ju såklart rötägg inom allt men kolla upp bilen hur avgasvärden är etc. Kör för tillfället en saab 9-5 med utbytt motor har alldrig haft en bättre bil rullat 45k mil i kaross och 10k mil i motorn från 1000 mil när jag köpte den. Bara var grundlig allt kan hända i privat affärer även firmor kan luras, var noggrann så brukar det mesta funka fint:P


Har själv en S40 ute nu med bytt motor. Det är säkert en smaksak om man tycker det är en för eller nackdel. Vissa värdesätter en nyare motor, ny kamrem, ny koppling etc medan andra tycker en bil som är helt original är bättre trots en sämre mekanisk status.


Jo det behöver inte vara ett problem med en ny motor, det beror säkert på orsaken till att en ny sattes in. Men det här råkar vara en Alfa Romeo (inte den importerade som jag skrev om tidigare) och Alfa har redan ett tveksamt rykte vad gäller reparationer och pålitlighet. Jag läste på nätet om en kille som fick byta motor 4 gånger. Man undrar om en bil som har en historia av många reparationer fortsätter att ha problem? Det kanske hjälper att lämna in den till en verkstad som kan Alfa och kan kolla igenom allt. Men det är säkert ingen garanti..


Kör in till motormännen köra deras besiktning kostar en slant men klart värt det.


Om det finns en bra anledning till varför motorn är bytt så är det väl ingen fara. Låt gärna säljaren backa upp med kvitton på motor-bytet samt byttes det mot en ny motor eller en motor ifrån skroten? I sådanna fall hur långt har den "nya" motorn gått?






Motormännen har tyvärr stängt sina testcenter, var för dålig efterfrågan. Däremot gör SBP konditionstester.


Hur vore det om du skrev VILKEN Alfa vi pratar om? Är det Twinspark maskin är motorbytet till 90% pga kamremshaveri = Slarv med service.


Hm konstigt kanske är från kommun till kommun, då jag vet att Ystad har en i bruk


Mkt konstigt då Motormännen på sin hemsida själva påstår att dom stängt samtliga av sina testcenter. Testcenter har stängt alla stationer Den sista december 2011 stängde den sista stationen hos Motormännens Testcenter sina portar. Vi på Motormännens Testcenter beklagar detta men nyttjandet av testerna bland Motormännens medlemmar var alltför lågt för att bära verksamheten. Tack till alla som arbetat med Testcenter samt alla kunder. Björn Larsson VD Testcenter AB http://www.motormannen.se/en/index.html


Kanske är en privat som övertagit verksamheten då:/ ska defenitivt kolla upp det fanns ju inget bättre sätt att sätta åt bilfirmor som kanske hade något att dölja


Nu vet jag inte exakt hur motormännen testar en bil, men det känns långsökt att de skulle hitta någonting som man själv inte skulle göra om man är en smula händig och kan googla. De kan ju inte gärna avgöra hur mycket sludge det är i motorn eller hur ramlager ser ut. Visst de kan kolla oljan och titta ner i oljepåfyllningen, men det är ju fortfarande väldigt ytligt. Jag tror dessa firmor som gör detta test lurar godtrogna på pengar, iaf avseende det mekaniska.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka