Köpråd: 4wd och 7-sitsig bil sökes

Vilka bilar finns det som är fyrhjulsdrivna samt 7-sitsiga? Vw Sharan finns med 4motion men är rätt dyra och svåra att hitta, skulle vilja ha lite höjd också. Volvo XC90 men svindyr skatt på Diesel och väldigt dyr i soppa på bensin som jag förstått det. Hyundai Santa Fe från -06 finns men verkar vara väldigt dyr i soppa(V6). Mitsubishi Outlander från -08 finns också men osäker på modellen, har inte hittat så mycket om just denna, men av det jag hittat så verkar denna vettigast. Har ni några bra förslag på bilar som har detta? Som helst går att få tag i begagnat för under 140.000kr. Årsmodell från 2002 och framåt. Det ska vara till en familj med två vuxna och tre små barn där två av barnen åker bakåtvänt.



Svar på inlägget: Köpråd: 4wd och 7-sitsig bil sökes



VW Caravelle 4-motion. Stor, säker, pålitlig. Att ha en mindre bil med "taxisäte" bak KAN göra ont på kidsen om man blir påkörd bakifrån. Bråkar de så du får sära på kidsen eller :-) (eller stora barnstolar?)


Volvo XC90 är en väldigt trevlig bil, vill du lägga så mycket som 140.000 så bör du kunna hitta någon av de nyare med partikelfilter så är skatten lägre (D5 from MY06 med 185hk). http://www.blocket.se/orebro/Volvo_XC90 . amp;last=1


De två extra stolarna jag vill ha är ifall ungarna eller vi har nå kompisar som ska med på en liten tripp. Än så länge så är det rätt lugnt med de två äldsta ungar bredvid varandra men kan ju vara bra att ha alternativet att placera en bak i bagaget också Caravelle verkar vara en rätt vettig bil, problemet blir väl att hitta en 4-motion under 140.000kr. ja skulle skatten vara lägre på en XC90 diesel så är den modellen intressant också.


Räkna inte bort en bensindriven XC90 i första taget, 2.5t är starkare än D5 även på låga varv och även om den har en högre förbrukning skall det till många mil innan en dieseldriven XC90 går med plus på grund av skatten. En XC90 D5 kräver 0.95L/mil på pappret vilket bör bli 1-1.1L/mil i praktiken och en 2.5t skall ha 1.12L/mil på pappret och landar på 1.2-1.3L/mil i verkligheten, det skall till 2.000-2.500mil/år endast för att väga upp skatten som är 5600:- högre på en XC90 D5 inom din budget. Tar man istället hänsyn till att literpriset för diesel är högre än det för bensin, att skillnaden tros öka de närmsta åren och att diesel är dyrare i underhåll blir skillnaden större. Köper du istället en nyare XC90 diesel är visserligen skatten lite lägre men fortfarande klart högre än för en 2.5t, och på en nyare bil får du räkna med högre inköpspris, större värdeminskning och högre kapitalkostnader. En XC90 passar väldigt väl in på dina önskemål, och så länge du inte kör väldigt mycket hade jag inte sett en starkare och trevligare 2.5t som något negativt jämfört med den traktormotor tidiga D5 var. Så fundera på det! Edit: Missade en siffra, skyller på skit bakom tangenterna.


Jag kan rekkomendera En cross touran eller vanlig, med 4wd samt 7sits har en själv, dock ej 4wd men skön bil klart prisvärd o mkt billig i drift


Vi kör verkligen inga 2500mil utan vi ligger nog mer runt 1000-1500mil så då verkar Diesel xc90 gå bort mot xc90 2.5T iallafall då, tack för den uträkningen Fast 1,2-1,3l/mil kommer nog inte få godkänt av frugan som tycker att våran Saab 9-5 2.0t drar för mycket Finns Touran med 4wd? jag har sökt på blocket men inte hittat en enda där med 4wd.


Ja de finns de, har sett flertalet när vi kollade Touran soppasnåla är dem med från 0,36-0,6 beroende på körning.. skumt kollad enu hitta inte heller ngn?? när vi köpte våran så fanns optionen 4wd?? men ja tyckte 80.000:- extra lät lite avskräckande


Jag kom genast att tänka på Chevrolet Suburban när jag såg rubriken. Orka TDI och allt sånt. Lägg 70 tusen av pengarna på bensin istället och åk V8


Ford Excursion- stor- rejäl - V8a diesel eller lätt trimmad V10a- lyxig- bkort eller ckort- kan dra tungt om du vill hänga på en "liten" husvagn. Har en sån på företaget en diesel och den går att utrusta me nästan allt du kan önska dig. Den orkar utan problem dra en liten grävare på 7ton eller röja snö med 2,5m snöblad och sandspridare bakpå om du bor i en villa o är trött på att skotta eller bara helt enkelt åka genom eller över snöhögar. Perfekt till äventyr i skogen oxå då det finns diffspärrar. Visst en folkabuss går väl om man vill se ut som pappan i knatteligan eller en Xc90 om man vill fläscha för skolfröken med stora kromfälgar. Men med en Excursion kan du åka o handla med hela familjen för ett år och ändå skicka in + barnen där bak för ett skogsäventyr.






Hehe, jag tror varken Suburban eller Excursion får så högt betyg från frugan Nyare Suburban såg riktigt trevliga ut men priset stack iväg rätt rejält på dem


Störst går först


Nej, Touran finns inte med 4motion och har inte funnits (mer än möjligen nån prototyp/testbil som inte nått marknaden). Inte ens Cross Touran (höjd och lite mer plast) finns med 4motion. Du kanske blandar ihop det med Touareg eller Tiguan? Edit: Dessutom, en prisökning på 80 lappar för 4motion? En Golf TDI 105hk kostar exakt 6900kr mindre än en Golf TDI 105hk med 4motion, sett till grundpriserna och troligen samma utrustningsnivå i övrigt. Fick du en nolla för mycket, trots punkten och allt?


Nej kvinnor är ju kända för sin dåliga smak. Det var väl onödigt att skaffa dig en sån Ha så kul i din Renault Modus eller Volkswagen Touran! Det är såna som dig jag har mäkta kul åt på icaparkeringen.


Har själv en mitsubishi space wagon, är nöjd med den, det enda jag tycker är lite dyrt med dom är att det är en större service varje 9000 mil . http://www.blocket.se/stockholm/Mitsubi . amp;last=1


7-sits. Tar sig fram överallt. Den perfekta bilen om man står ut med bränsleförbrukningen. Farsan har en exakt likadan och han brukar få dra loss mig när jag kör fast med min chevapickis. Edit: Bilden från en blocketannons.


Har kollat lite på Pajero Wagon fast den nyare modellen och en sån skulle jag absolut kunna tänka mig, om nu inte bränsleförbrukningen hade varit så pass hög som den nu är på dessa Sen känns det lite osäkert att de är bakhjulsdrivna när man inte kör 4x4, skulle känts säkrare om de hade varit framhjulsdrivna då istället. Måste tänka säkert när jag har 3 ungar i bilen.


isåfall har VAG gjort jooordens tabbe, för 4wd fanns med på tillvalslistan


Bra att du tänker på säkerheten, det är inte alla som gör det. Men jag hade ändå velat flika in en kommentar, lägg inte någon större vikt på om bilen är fram, bak eller fyrhjulsdriven det gör ingen nämnvärd praktisk skillnad. Det som påverkar är att bilen har en trygg karaktär och framför allt ett bra antisladdsystem och de två kriterierna kan en bil uppfylla oavsett vilka hjul som driver. Pajero faller dock igenom på bägge punkterna, det är ingen speciellt trygg bil oavsett vilken typ av drivning som är inkopplad så den tycker jag du gör rätt i att välja bort. Den äldre typen av SUV med 4WD man kopplar in manuellt upplever jag tvärt om som sämre i halka när man aktiverar alla fyra hjulen, med endast bakhjulsdrift är bakvagnen orolig men bilen uppträder ändå hyfsat konsekvent. Med 4WD gjort för terräng i första hand inkopplat blir biltypen hal som en tvål, roligt på en tom parkering men otryggt på allmän väg. Jag har haft en Vitara som var ett utmärkt exempel på det, med 4WD gick den glatt i sidleds och man kunde utan problem vrida bilen i närmre nittio grader mot körriktningen. Med endast bakhjulsdrift var bakvagnen som sagt orolig men man kunde åtminstone lita på att framhjulen gick i den riktningen man ville vilket är en klar fördel på allmän väg. Modern 4WD anpassad för allmän väg är dock väldigt annorlunda till karaktären i positiv bemärkelse. Men den typen av bil Vitara, Pajero med flera är hade jag inte rekommenderat till någon som söker en säker familjebil. Folk kan glatt påpeka hur enkelt de drar loss en skogsmaskin från diket, men är det en osäker traktor du söker eller en bruksbil?


Du vill ha en stor sjusitsig bil med 4WD och fortfarande ha låg bränsleförbrukning... Tänk om och prioritera något av det. Tråkigt men sant.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka