Köpråd, hitta alternativ familjebil till volvo 945

Vår familj kör sällan bil, högst 2-3 gånger per månad, dock kör vi några gånger per år längre resor på 100-150 mil. Vi vill trots allt äga en bil och inte hyra. Vår volvo 740 sedan börjar bli allt för liten då vi har två små barn, jag har länge funderat starkt på volvo 945 från 98 som ett alternativ men börjat bli lite skeptisk. Min oro har främst med säkerhetsfrågan att göra då bilen har bakhjulsdrift och saknar anti-sladd/spinn etc. Det som jag gillar med 945 är samma sak som jag gillar med 740, att bilen är billig i inköp, billig att försäkra och billig att reparera. Jag har även fått höra av många bilbesiktare att volvo 945 är bland de driftsäkraste bilarna som finns. Min fråga är vad det finns för bra alternativ till 945? Jag vill ha en bil som kostar max 20-25 tusen kr i inköp, är billig att försäkra, säker att åka i och är driftsäker, ska inte krångla så mycket. Det måste vara en kombi, bensinförbrukning spelar ingen roll då vi kör så lite.



Svar på inlägget: Köpråd, hitta alternativ familjebil till volvo 945



En BMW e39 skulle nog kunna funka isället för en 945. Dom är rätt stora och bekväma. RWD med antispinn, vet ej hur bra på just dom men är det lika bra som på min e46 så behöver du inte oroa dej för nått sånt. Skulle tro att den är mycket säkrare än en 945 över lag då det är modernare bil. Dock är dom väl lite dyrare än en 940.


Jag tycker du ska köra på en 945 då dom är mycket drifftsäkra än andra bilar idag. är ju sj volvo fantast. ABS finns ju i 945. och det är bättre med bakhjulsdrivet tycker jag iaf,. och som du säger så är det lätt med delar till dom. dom är billiga och lättskruvade. man hittar många fina 945 ute på blocket. så jag hade iaf kört på en sån.


Antisladd är ju bara trams tycker jag, min mamma kan ju köra utan och har inga problem med det. Volvo 945 är en riktigt bra bil till er. Men det kan finnas många andra bilar i den prisklassen som skulle kunna passa er. 960 ryms också i er budget ifall ni vill ha lite mer lyx. Saab 9-5 är ju en väldigt säker bil och mycket bil för pengarna. Men hade det varit mina pengar så hade jag lagt dem på en 960.


du menar vel 965 för han vill ha kombi.


Jag skrev ju inte 964 eller hur? Men ja för att förtydliga det, 965 eller v90 som den senare bytte namn till.


Jag tycker absolut du skall byta upp dig, en Volvo 945 är inte en säker bil med dagens mått och för din budget kan du köpa en klart bättre och modernare bil. Risken för problem blir större på en mer avancerad konstruktion, men det är inte så att ens en bil av årsmodell 2013 behöver besöka märkesverkstaden för det minsta lilla fel som uppstår. Du kan lämna in en bil av årsmodell 2000-2005 hos en liten märkesoberoende verkstad utan problem. SAAB 9-5 tycker jag låter som ett vettigt alternativ, en modell som är en resa tjugo år framåt i tiden jämfört med Volvo 945 och en frisk sådan går att hitta inom budget. En BMW 5-serie som nämndes är min personliga favorit, det är fantastiska bilar men du får en äldre bil med mer mil på mätaren jämfört med en SAAB. Vilken som är mest bil för pengarna går att diskutera, men som familjebil i den här prisklassen tror jag en 9-5 är ett bättre köp. Om du varken vill ha SAAB eller BMW så titta på Volvo V70 av första generationen istället, även den är många resor modernare och en säkrare bil än 945.


Varför inte en V70 av första karossmodellen? Mycket bekväm bil som är hästlängder modernare än 945 och som har femcylindriga motorer med trevlig gång. Satsa på en 2,4T 99-00, det är mycket bil för pengarna! Säkerheten är mycket god och driftsäkerheten är inte så dålig den heller


vart har jag sagt något om 964? men skitsamma du fattar. du mena säkert kombi. kanske inte många som säger 965.


Sluta,En 940 lär hålla lika länge som en saab 9/5 om inte längre.






Saab 9-5, Volvo V70, Subaru Impreza/Legacy eller en Audi A6


Läs inlägget en gång till tack, jag har aldrig påstått att en Volvo 940 inte är driftsäker.


Köp en V90 om bensinförbrukningen inte avskräcker dig. Den är mycket modernare än motsvarande 945 men fortfarande billig att äga och serva. Man åker som en gud i den samtidigt som den har ett enormt lastutrymme (Exakt likadant som 945) V90 ser dessutom betydligt modernare ut


Ford Mondeo kombi! http://www.blocket.se/dalarna/Ford_Mond . =6&w=1 Klarar sig bättre än V70 på besiktning, du har både ABS och ESP samt framhjulsdrift (Med tanke på barn i bilen så är det större chans att front åker in i något än sidan på bilen om du skulle tappa kontrollen.) Kamkedja i dessa motorer, inget att oroa sig över byten.


Håller med ovanstående, Mondeo, bra bil med hög säkerhet för kaffepengar. SAAB 9-5 även det en "modern" bil i jämförelse med en 700/900serie med anor fån -70 talet. Volvo V70, en sådan är ofta driftsäker och har hög passiv säkerhet, inte någon bil med direkt körglädje men rätt rejäla stolar och utrymme. Toyota Avensis, driftsäker som få men ngt mindre utrymme. Camry Touring kanske, större än samtliga ovanstående samt även den med Toyotas odiskutabla driftsäkerhet. Mazda 626 även den mkt driftsäker och med låga ägandekostnader som de flesta "normala" Japanare. För 20-20k finns det även bakhjulsdrivna premiumwagons från tyskland i form av ex MB och BMW, jag skulle stå över dessa då du får en äldre bil (vilket i regel innebär sämre säkerhet samt större risk för reparationer) med ofta fler mil på mätaren jämfört med de bilar jag tipsat om ovan.


Mercedes E-klass eller C-klass är två fullgoda alternativ med bra säkerhet, för sin tid suverän komfort och stadiga köregenskaper.


Även om TS inte kör så mycket men ändå har 2 barn så hade jag ju aldrig i livet köpt en 945, inte en bra bit in på 2000-talet iaf. Saab, Bmw, eller som tidigare nämnts en lite "modernare" volvo ex v70. Men upp till dig själv hur mkt du prioriterar säkerheten.


Förlåt? du skrev faktiskt att en volvo v70 är mer säker än en 940. menar du inte det då?


Omega kombi är även en jättebra bil. men v6 den suger. otroligt svår att meka i. jag hade en sån. och man får plocka av mycket för att kunna bytta stift osv. 2,0 eller en 2,2 är bättre att föreslå. Finns antispinn på dom och abs.


Nej jag tänkte faktiskt på aktiv och passiv säkerhet men borde kanske ha förtydligat det, eftersom trådskaparen var osäker på just det tänkte jag att det var underförstått.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka