Köpråd volvo s60R

Hej! Behöver lite hjälp av er. Hittat en s60R som jag är intresserad av att inne-handla. Ringde säljaren och fråga om eventuella fel. Den hade antispinnlampan som lyser ibland. Men han sa att den inte påverkar körningen förutom att ABS inte funkar när lampan lyser. Kan det vara ett dyrt fel? billigt? Eller är det någon abs krans eller drivaxel grej? Tacksam för alla svar!



Svar på inlägget: Köpråd volvo s60R



Om jämför så är det nog ett hyffsat enkelt billigt fel :-)


Bästa ä la å fråga på Volvo :-)


Rattstångsgivsren är antagligen sönder har för mig den kostar runtv3-4 000


Jag tror på en sprucken ABS krans då det är vanligt på dom bilarna, sprickan kan vara så liten så det kommer och går lite i början. Kommer ju dock blir värre. Läs ut felkoderna, dom säger mekaniskt fel och vilken givare det gäller om det kransen.


bengtsson94 är det en gissning eller? Busgrabb är det så vanligt på r bilarna? Hur uppstår det? Har du möjligen ägt en s60r tidigare?


Jag har själv en s60 där antispin lampan lyser ibland till och från jag jobbar själv på Volvo och har läst av datan och den slår ut på rattstångs givaren Det kan räcka med att ladda ny mjukvara i den. Men det är vanligt på s60 att den går isönder. Men kan mycket myligt vara en Abs krans eller en givare.


Kanske ABS givare som djävlas? Ny hos Volvo kostar multum, gissar jag på... Men är bilen fin så är det ju ett bra prutargument


Det är mycket vanligt med spruckna ABS kransar. Men även givare är ett förekommande fel/sjuka. Men kan lätt säga att 9/10 så är det en abs krans fram som är sprucken.


Inte bara på R bilarna utan på alla S60/V70.






Japp......alla dessa har dessa problem men är inga dyra saker



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka