Köpråd bygga bas i skuffen och i hatthyllan! Vad behöver jag??

Tjenare allihopa! Jag såg ett tufft och funktionellt bygge häromdagen, en 10-12" bas inbyggd i sidan av skuffen så att den inte ska täcka nått på bagageutrymmet och sedan vill jag ha två/ en högtalare i hatthyllan? Vad behöver jag köpa? Jag förstår hur jag bygger, och att jag behöver starkare förstärkare desto starkare högtalare! Jag har hittat en bas på 800w för en bra peng, så jag kör nog på den! Några hatthyllehögtalare som någon rekommenderar och ett bra slutsteg som inte kostar skjortan? Det där med ohm, bassteg och brygga slutsteg förstår jag mig inte riktigt på, och ja jag vet attde finns andra trådar för de här! Men jag behöver verkligen en "guide for dummies" på den här! Så om någon förklarar övergripsnde och lättförstått åt mig så skulle jag bli tacksam!! När behövs ett sånt där lufthål i baslådan och när behövs ett extra batteri bara för högtalarnas skull??



Svar på inlägget: Köpråd bygga bas i skuffen och i hatthyllan! Vad behöver jag??



Vad är kostar skjortan? annars har du här ett komplett paket för ditt ändamål:http://www.pmshopen.se/dls-ca41-paket-5/563-0


Visst jag är ny med det här om billjud! Men jag får inte ihop de riktigt! Två högtalare på 120w styck och en bas på 500w, slutsteget är på 500! De räcker ju inte till! :0 Dessutom va de där slutsteget sjukt dyrt?


Tro mej det fungerar:-) Vad får det kosta då?


Priset har jag inte funderat på, bara en kul grej med lite extraljud! De är allt! Så en 800w basbehöver inget värsting steg? Men när krävs de att man installerar extra batterier?


Vad är det för bas?


Ett baselement från mutant på netonnet


D hade jag satsat på ett 4-kanals slutsteg 2 kanaler på bakhögt de andra 2 bryggat på basen. kolla under 4-kanals. http://www.pmshopen.se/slutsteg/4-kanals/118


Men jag fattar endå inte! Ett slutsteg på 4x40w kan ju inte räcka på långa vägar??


Man ska inte stirra sig blind på Watt ett steg kan lämna 1000w specat men låta skit för det, tro mej det fungerar alldeles utmärkt ihop det paketet. Men det var inte det saken gällde utan vad du har för budget för slutsteg samt bakhögtalare?






Hittat sånt på blocketså blir nog inget nytt, behöver en stereo, bas, slutsteg och sladdar! Senare köper jag nog till hatthyllan också! Men jag behöver alltså ett 4-kanals steg! Funkar inte två kanals? Och vilka specifikationer behöver jag på stereon dä?


Allt är ju beroende på vad du ska ha, ska du köra exempelvis ett par 6x9" samt sub så ja, då hade jag valt 4-kanals ska du bara ha en bas så då skulle jag valt ett monosteg. Stereon är ju alltid bra om det finns 2Par lågnivåutgångar exempelvis för framtida utbyggnation så man inte (bygger bort sig).


Kan man lägga ihop slutsteg så att man lägger ihop deras effekt! Så tex om man lägger ihop två 2 kanals blir de då en 4 kanal? När behöver man en 2 kanals steg?


Din frågeställning är lite konstig. Men om du har två stycken slutsteg som har två kanaler var. Då har du ju 4kanaler. Man behöver ett slutsteg med två kanaler, om du ska driva två stycken högtalare med det.


Nej. Högtalarna i hatthyllan kommer att bli störda av bastrycket och inducera ström i hatthyllehögtalarna och det kommer allmänt att låta skit. Inducera betyder att du tillverkar ström.


Nu lugnar vi ner oss lite med länkandet med produkttips här och börjar i rätt ände, vad ska grejerna in i för bil och är målet att det ska låta bra eller spela högt? Högtalare med steg i hatthyllan är inte riktigt rätt ände att börja i, satsa på ett rejält framsystem med steg istället, ger klart mer.


Jag har inte köpt bilen än, men jag siktar på en mindre bil. Dvs lupo/ arosa eller något liknande! Men vad menar du med ett rejält framsystem?


ett bra framsystem "som sitter i dörrarna fram" som väger upp baslådan


Då ser jag ingen som helst vits med högtalare i hatthyllan, plocka bort den istället så du slipper ha den skramlande av basen. Sen som tobzter skrev, satsa på bättre högtalare fram och driv dom på steg istället.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka