Köpråd driftsäker bil under 30000?

Hejsan, söker nu tips på en bra pålitligt bil för mellan 10-30000. Antingen vill jag ha en bruksbil eller en lite mer sportigare variant för sommarväglag, alternativt en året runt bil. Krav 1 bruksbil:Helst kombi och fyrhjulsdriven Turbo Finnas styling Extra plus med taklucka Krav 2 sportigare bil:Bra vrid i motorn Ac Finnas gott om delar o billigt Kom med era bästa tips! Har kollat på 850/v70 awd, passat/Audi 1.8t men svårt o välja.



Svar på inlägget: Köpråd driftsäker bil under 30000?



Turbo, fyrhjulsdrift, driftsäkerhet och kombikaross passar in väl på Subaru. Ta en titt på Legacy, (Legacy) Outback eller Forester!


Krav 2 940 turbo


Håller med, dom stämmer ganska bra in på båda kraven. Men kanske inte en -91a, utan kolla på 96-98. Det är fina bilar som är väldigt driftsäkra. Jag har startat min utan problem i drygt -25 utan att ha haft motorvärmaren ikopplad, inga problem! Har också åkt längre sträckor(55-60 mil enkel resa) med den både vinter och sommartid utan minsta lilla strul


Har en 740 nu, vilket jag tröttnat på. Har haft den i snart 4 år. Fars gubben min har en 940 ltt -96 som är ganska skön, men trivs bättre i 850 av någon anledning. Kan väl säga att jag redan lekt av mig under dessa första åren med min 740.


Håller med här faktiskt. Satt och tänkte på Subaru Legacy, eller varför inte en Impreza av kombimodell?


Okej då...kan faktiskt rekomendera Subaru också..familjen har haft en Outback senaste åren som trots många år som slitvarg/dragbil osv bara går och går. Dock ingen turbo på just den här, men dom finns ju med en 3L sexa som ska vara rätt rolig


Vilka modeller har turbo och inte? Kollade lite snabbt på Legacy då den ser helt okej ut, men fanns inte i turbo variant. Men 160+ hk utan turbo bör fungera lika bra på vintern.


Gamla Legacy finns med 2L & turbo, men det är upp t årsmod -93(+/-1år). Legacy/Outback med 3L sexan i verkar ha ca 200hk. Forester ska finnas med turbo iaf på 90-tals bilarna. Men roligast att köra och mest effekt tror jag är en Impreza


Kom upp 3st subarus när jag sökte mellan 10-30000:- finns det någon annan bil man kan titta på istället då det verkar dåligt med dessa just nu.






min V70 är till salu, ligger ute för 35 nu på blocket men kan ev gå ner lite då jag måste bli av med den.


Den var fin, men tyvärr helt anti automat.


http://www.blocket.se/halland/Suburban_ . 16&w=3 Större kombi hittar du inte och komforten är suverän. Visserligen utan turbo men dom går rätt bra ändå... Bakhjuldrivna normalt men 4wd om man vill det. Visst är det ingen motorvägsräcer men det är positivt mot körkortet att ha en sån här bil... Ac brukar det vara med. Och delar är riktigt billigt när nåt väl behöver bytas.


Jag vill gärna sitta nere på backen glömde jag nämna ^^


varför det? är ju hur gött som hellst. V70 R 99 & 00 finns bara med automat och AWD


Är ju bara jobbigt att skrapa röven mot asfalten jämt


Nej då, man behöver ju inte åka tvärsänkt utan lagom är bäst


Som många andra säger, Subaru.. Annars får du köpa min 855 t5. Lite små pyssel med den! Nybesiktad i fredags så den går nu ett år till!


Har redan en t5a jag pysslar om just nu, vill nog hellre ha en AWD om jag köper en 850/v70 till.


Hur är det med T5-r, de är väl ganska billiga om man hittar rätt bil? Vad är vanliga fel på dessa?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka