Köpråd förstabilen

Hejsan! Jag funderar på att köpa min första bil nu. Som jag ska snvända mestadels för att pendla nån mil om dan, annars kanske bara lekköra litegranna. Mina krav för bilen är #kamkedja #bränslesnål #"rolig" att köra #10-15000kr dyr #skapligt billig försäkring #ett stort plus är ju om den är enkel att meka med, för jag vill börja lära mig lite Bilar jag kollat in är: nissan micra k11 1.3... Volvo s40... Mercedes 190e.... Kan tänka mig en saab, men helst inte Tack på förhand // patrik



Svar på inlägget: Köpråd förstabilen



Har själv köpt en bmw 325i 1992 som jag är nöjd med, drar Ca 0.8-1.0L milen


Tror inte jag vill ha en bmw, det anses ju va en tonårsbil. Så den är ju skitdyr i fördäkring??


190e trevlig ok pigg se upp för rosten .själv tyckte jag den var liten


Hade jag varit du hade jag köpt volvo inte för att jag har det själv men tex. Min hel förs kostar 213kr , ingen skatt , skit billig att laga , du fixar allt själv , allt är mycket simpelt och är en bra bil att lära sig hur man ska göra och du kan även ha kul med den när du kör inget monster men det fungerar ju att sladda tex... Nackdelen är väl att du får tanka lite fler gånger än vissa andra:)


Dn kan väl endå inte kosta så lite med en helförsäkring för en 18åring? Vad drar en s40 ungefär då?


Röstar också för 190. Nackdelen är att den är både kupé - och bagageutrymmet är i minsta laget, men i övrigt är den både bränslesnål (om man väljer de mindre motorerna), välbalanserad, hållbar, och relativt enkelt att skruva med


Kom iof på att den står på farsan tills jag börjar jobba efter skolan , blir 4-5 mån för mig dock är det ju en 244 S40 har jag ingen aning äger ingen sådan men mindre än min 240 hoppas jag


Vet du vad en 190e kostar i försäkring om den står på mig??


saab 900 2.0/2.1 16v Gamla modellen (1979-1993) ja eller turbo Mer bil för pengarna får du inte. Lättmeckade goa vägegenskaper och billiga att försäkra. 2.0 16V är snål som satan och inte alldeles för trött med sina 127 hk, även om den såklart inte kan mätas med en turbo. 2.1an har jag aldrig kört faktiskt men ska tydligen vara riktigt Go att köra. Lite mer cylindervolym ger ju lite mer förbrukning. Om du ska köpa en saab 900 så köp ingen 110 hk, styrsystemet gillar att jävlas och förstöra allt vad soppaekonomi och avgasvärden heter http://www.blocket.se/ostergotland/Saab . 20&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Saab . 20&w=3 2 exempel






Det kan du kolla upp på försäkringsbolagens hemsidor, vilka ger dig ett exakt svar och inte gissningar som på garaget. Vi vet ju inte ens hur gammal du är, var du bor, vilken slags försäkring du vill ha, osv. En 190 var f.ö. min första tanke när jag läste dina krav så det är nog en ganska vettig fundering.


Skulle du kunna hjälpa mig med att kolla upp om hir man får info, de räcker med att du förklarar hur jag Gör! Sist ringde dom jäklarna upp mig och började tjöta!


Insplanet ringer alltid upp en efter koll men har aldrig råkat ut för det på compricer https://www.compricer.se/forsakring/bil/


Compricer ringde upp på knappa minuten!


Ta samtalet eller ring själv runt!


Dem ringer upp men det betyder ju inte att du är skyldig att försäkra bilen via dem, du säger bara "Nej" när han/hon ringer upp så är det inget mer med det... Vill du ha kamkedja så röstar jag på en Saab 9000.


Det lutar mest åt en MB 190e 1.8 eller 2.0 just nu faktiskt! Den ska tydligen dra 0.66L/ milen vilket är mindre än saaben! Verkar också va roligare att köra!


det där är ju en otroligt personlig grejj. olika bil för olika personer men en 140 hk 900a är snabbare än en 100-120 hk mercedes iaf och en 2.0 i16 ligger på 0,7. dom 2 centiliterna är ju totalt ointressanta då rätt/fel däcktrycket gör mer än så.


Ja, 9000 är ju knappast helt fel. Kamkedja, går att köra ganska snålt (Nåja) och bekväm som få. Och, ja, får du tag på en billig kan du lägga några kronor på ett Steg 1. ...vilket i och för sig delvis blåser bort möjligheterna att köra snålt, då man tenderar att bli lite väl gasglad. Men då går det inte att undvika att le lite varje gång man trycker till gaspedalen lite extra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka