Köpråd: SAAB 9-3 eller VOLVO V50 05-07

Japp har bestämt mig för och köpa en bil.. och det ligger mellan v50 och 9-3a hos v50n gillar jag komforten och interiören, stora motorer och snygg design hos 9-3 så gillar jag inte så mycket :p jo baken på de kombi bilarna är snygg. kvalitén och billigare drift kostnader. men vilken är bättre? vad ska jag ta? har beslutsångest så hjälp med tips och råd!



Svar på inlägget: Köpråd: SAAB 9-3 eller VOLVO V50 05-07



nå?


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=263555


Med tanke på att SAAB har fallit jävligt mycket i värde de senare åren så skulle jag satsa på SAAB. Men för att kunna ge en vettig bedömning bör man nog få reda på lite mer om bilarna än bara modell o årsmodell. Nu har du ju bara jämfört V50 mot 9-3. Har du inte funderat på 9-5 kombi? SAAB 9-5 kombi har blivit vald till världens säkraste kombi. bild (SAAB vald till världens säkraste kombi): http://forumbilder.se/images/e93201243725P1085.jpg


jo men det har jag gjort men tycker att 9-5orna ser ut som gubb-bilar liksom de passar inte för en 25 årig kille enligt mig. att de e starka och sköna håller jag med om. jag tror att jag väljer en v50. är det stor skillnad mellan t5orna och 2,4i? ska man ta auto eller manuell? vilken är roligare? mvh


Skulle personligen utan tvekan valt saaben, mycket finare och bättre än volvo på alla sätt. Tycker du ska kolla efter en 9-5 då det är lite mer utrymmen o lite skönare att köra än 9-3an. Man får dessutom ett mycket högre kvalitetsintryck i saaben jämfört med volvo, och till ett bättre pris. Lycka till/ Janne.


bättre än volvo håller jag med om men finare? det vettefan.. eller så äre smack sak kanske. jag har väldigt svårt för 9-5orna utseendemässigt alltså, jag smälter inte in den. men interiören på de e fin och bekväm som många säger det finns kvalité känsla. jag funderar fortfarande mellan v50 och 9-3 men hittar jag en t5a till rätt pris så kommer jag ta den utan tvekan.


Är du ute efter stor motor finns ju Saab 9-3 Aero med 2.8T, som förövrigt är en helt underbar motor. Här kan du läsa en liten jämförelse: http://www.teknikensvarld.se/2005/03/01 . 50-t5-awd/ Jag lägger min röst på Saab 9-3 SC.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka