Köpråd Billig aluplåt i GBG-området

Hej! Jagar 3mm aluplåt, ingen som vet STÖRRE spillbitar nånstans runt Göteborg, gärna på den norra sidan om Göteborg och uppåt. Kollat hos olika järnhandlare, dom har plåten hemma och det är inga problem från deras sida, 1000x2000 bitar är inte heller något problem från min sida....MEN dom vill inte sälja till privatpersoner?! Har ni något tips på 3, 4 eller 5mm spill nånstans eller vet vart man handlar som privatperson?? Behöver till lite insug jag tänkte göra.



Svar på inlägget: Köpråd Billig aluplåt i GBG-området



Finns det något "Metallvaruhuset" där nere? De fanns här uppe förut och sålde spill till privatkunder. Berätta lite mer om ditt projekt, det låter spännande. Bocka ihop lite 3mm aluplåt och bygga insug låter som något jag skulle ge mig på. Har du kollat ebay.co.uk? Ibland blir man fascinerad över priser och låg leveranskostnad.


Håller på och bygga en audi s2, tänkte kopiera polarns dahlbäck-insug. Det är mer eller mindre bara att köpa plåt och rör, insugsrören från plenumet till toppen är ovala mot toppen, åtminstone på audibilarna, så du behöver en press och en form att pressa röret mot så det får rätt form mot flänsen på toppen. Tror det blir riktigt dyrt att beställa plåt utomlands, normala minstamått för att komma ner i någorlunda priser är 2000x1000 plåtar, posten tar hutlösa pengar för att frakta sådant, går som skrymmande gods typ. Såg att Stena Metall har "vettiga" priser. 3mm 2000x1000 plåt hamnar på 1050 kr, vet inte om moms är inräknat men i så fall drygt 1300 inkl moms. Någon som handlat på stena metall som privatperson, eller vet om det går?


Men hur mycket behöver du? Och posten har inget med frakten från England att göra. Kolla, du kommer bli förvånad.


Till att börja med hade jag nog velat ha åtminstone en 1000x2000 plåt på 3-4 mm, att köpa massa småplåtar innebär mest massa spillbitar som jag kan slänga. Kollade precis ebay i england, hittade inget direkt användbart, mest småbitar på 500x250 etc udda mått. Skall ringa Stena imorgon och kolla om man kan handla där som privatperson.


Kör hårt o lycka till!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka