Köpråd: Audi till mig och syrran.

Hejsan. Har två bilar, en bil som jag enbart kör på sommaren och en bil som jag kör på vintern och syrran på sommaren. Dock så är året runt bilen sliten, fått mecka för mycket på sistone, och rosten börjar komma ikapp allt fortare än vad som hinns med att laga. Pappa har därför erbjudit sig att betala max 200k för en bil som jag och syrran ska dela på. Ett krav från hans sida är en vettig bil (allra helst Audi men VW går bra). Jag har ingen större koll på bilarna som kommit ut på 2000-talet så ni får gärna hjälpa till! Det som gäller är alltså en beggad bil från någon bilhandlare, typ inbytes bilar som står hos Audi ställen eller f.d leasing bilar. Finns ju hur mycket som helst och många olika utrustningspaket hit och dit. Är inte ute efter breda däck, fläskiga fälgar, etc Men det jag skulle vilja ha är:Kombi/halvkombi. Gärna fyrhjulsdrift / hur mycket mer kostar det ungefär mer? Gärna automat, men det spelar inte så stor roll egentligen. Vintervänlig / spegelvärmare, stolsvärme etc / är det standard? Dragkrok / med vikt så jag får dra ett släp med en bil på. Farthållare / tillval? Hoppas ni kan tipsa om lite så att vi kommer frammåt



Svar på inlägget: Köpråd: Audi till mig och syrran.



"vettig" bil är ett väldigt brett begrepp, och enligt den här listan ligger Audi rätt pyrt till. Skulle satsat på en Passat 4motion istället, eller motsvarande Skoda om nu VW är så önskat.


Benägen att hålla med. Orkade inte klicka på länken men generationerna från början av seklet är inte direkt kända för att vara under av tillförlitlighet. Å andra sidan är det inga problem att undvika det segmentet med 200k i budget. Ska du prompt ha en Audi så är väl A6 av C6 generationen ett vettigt val som borde kunna dra en hel del på släp. Dock var det ngn tidig modell av 3.2 (tror jag) som hade motorproblem...Vet inte hur A4 B6 o B7 är map dragförmåga men finns broschyrer på Audis hemsida om inte annat. Hade även bra erfarenheter av min E61a så den kan jag rekommendera om ni vågar er utanför VAG sfären. Har ingen koll på prisbilden men 200k borde mer än nog räcka till en sen E61 vid det här laget så ni slipper den lite smäckiga inredningen som var innan faceliften.


bmw 320d? eller 120d, någon av dom blir min nästa bruksbil När du har så mycket pengar att röra dig med så kan listan göras oändlig, ta med dig syrran och åk in till lite bilhandlare och titta och provkör istället.


köpte en 2010 audi a4 avant 1.8t.får bara dra 1300kg


Att bilen ska behöva agera dragbil är numera bort tänkt. Vad tror ni om dessa bilar? http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A4 . 11&w=1 http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A3 . 11&w=1 http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A3 . 11&w=1 De ligger i min lilla önskelista ordning, men vad säger ni om A4ans "höga" mil? När kommer de större servicearna?


12000 mil är kamremsbyte eller 6 år har jag för mig Min a4 går som en dröm sportig skön drar knapt nån disel och bra vrid...


Från Audi tycker jag att A4 Avant av senaste generation (B8, den du tittat på i inlägg #6) hör till de vettigaste modellerna de har, A3 är gammal som gatan jämfört med övriga modeller och har funnits med sedan tidigt 2003. Men vågar ni lämna Audi och VW för att titta på Skoda vilket är i princip samma teknik under skalet? Jag tänker på Yeti som uppfyller dina krav väl, dessutom är den smidig (4.2m lång) men ändå mer praktisk än motsvarande 4.8m lång Audi kombi eftersom den har ett stort fyrkantigt bagage där du kan flytta, fälla eller lyfta ur sätena. Fin modell med både 4WD och framhjulsdrift samt en uppsjö av motorer, vill du ha kombinationen automat och fyrhjulsdrift får du hålla dig till 140hk diesel dock. Exempel: http://www.blocket.se/stockholm/Skoda_Y . 11&w=2


skulle också rekomendera skoda som så många andra här . skoda är ju en blandning mellan VW och audi om man ser till komponenterna . enda skillnaden är att skoda ligger bättre i pris tex så får du denna för dom pengarna http://www.blocket.se/vasterbotten/Skod . 15&w=3 samma motor som i passat . plus att den går att köra på under 0,5 om man vill det då jag och kompisen har kört hans pappas VW passat cc med 4 motion på 0,47 med samma motor


http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . amp;last=1 denna får du även för dom pengarna , gött med utrustning + skinnklädsel och då har man även den underbara DSG lådan som även sitter i audi bilar






http://www.blocket.se/uppsala/Audi_A4_2 . amp;last=1 eller denna som också är automat, dock med ganska så tråkig intredning om man frågar mig en audi ska ha lite utrustning och inte vara så simpel , men smakar det så kostar det !


Avråder liksom många andra från Audi. I mitt tycke problembilar då jag känner många handlare som skyr dessa tyska landsvägslok som pesten. Skoda? Hyundai? Volvo? Men har du hittat nån du gillar kan du ofta pruta sjuka summor då handlarna vill ha bort dessa innan bilen faller i smådelar. Hårda ord men min erfarenhet som handlare.


Skit snack.. Skoda o Hyundai är bättre ? jävla skrammelbilar ,Hur snygga är dom då?? skönare at åka i en fiat punto än dessa ..


Aldrig haft problem. Farssan har även ägt audi bilar i minst 15 år, runt 5-6 olika modeller, enda vanliga problemet han hade som alla audis har är att tändspolarna går, vilket för övrigt byts ut op garanti långt efter 3års nybilsgaranti.


Problembilar?tror inte Audi har mer problem än andra tillverkare av samma volym sålda bilar Förövrigt vilka handlare hänvisar du till?


Jag visste att folk skulle ta illa vid sig. Men står för det. Handlat med bilar i många år och kört/sålt tusentals. Audi suger.


volvo v70 xc tycker jag passar till dina kriterier


kan slå vad om att du varken kört eller ägt eller sålt tusentals bilar så sluta mytta! Audi äger!


säljer han en bil om dagen o har jobbat som försäljare i 4-5 år så är detta helt realistiskt. väldigt lågt räknat


Så är det. Sålt bilar i 20 år nu... Men åter till ämnet: Vad ska TS ha? Volvo 945? Hehe....



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka