Varför Saab som hat objekt?

Hejsan! Jag tänkte ta upp en fråga som jag har gått och funderat på under en längre tid. Under hela mitt liv så har jag som har bilmärket Saab nära hjärtat stött på så mycket hat mot märket. oftast så räcker det med att man säger att man äger en Saab eller att drömbilen skulle vara en turbo X. Det är då man möts av diverse "Äckel bil" "Svenskt arbete av bögar".. Jag är fullt in förstående i att man inte gillar vissa bilmärken! alla människor är vi olika. Men det är just den här hatet som är mellan Volvo och Saab som jag inte gillar,Jag förstår inte riktigt hur man kan tycka något utan att man ens har provat. Jag har provat Volvo och nej jag spyr inte när jag sätter mig i baksätet eller framför ratten. Det är en bil. Som vilken som helst, säger mig egentligen ingenting ( förutom på vintern, då det är roligare med en bakhjulsdriven bil som tål att köras in i snövallar mm) Gillar inte heller utseendet på 745 eller 740 men kan tycka att dom senare bilarna är helt ok! MEN jag gillar inte heller utseendet på exempel Kia, Seat, Alfa romeo mm.. Så när jag möter en ung kille som kommer i sin vrålstylade 740 med en stickers på bakrutan där det står nån negativ slogan om Saab eller liknande eller pratar med någon som jag vet aldrig har ägt en Saab eller kanske för den delen aldrig har kört någon, och han/hon säger FYY FAN USCH INTE SAAB! Varför??? Och nu vill jag inte ha någon tråd där man kastar skit på varandra fram och tillbaka!! utan bara vad som kan vara möjliga svar på varför man hatar Saab? / Ellen



Svar på inlägget: Varför Saab som hat objekt?



Framhjulsdrivet,osköna att köra, fula som stryck, men mest av allt stör ja mig på att nyckeln sitter vid handbromsen


Okey, tack för ditt svar. En fråga. Är inte din passat också framhjulsdriven?


Självklart är den det, vilket ja avskyr men den går billigt och driftsäkert till jobbet så den duger till det.


Som TS säger, det mesta är ju bara en massa tomma argument!


kör saab 9-5 med och jag håller med otroligt störande med nyckeln vid handbromsen men endast en vanesak. är första saaben jag äger och kör och va helt i mot dom från början men gö längre jag äger den desso mer gillar jag den. framför allt att den är trimmad och är så pass bensinsnål. och fruktansvärt mycket bil för pengarna.


Kul att du gillar din bil! varför var du emot märket från början? Lite nyfiken ^^,


Det är väl så att kör du Volvo hatar du Saab. Det är lätt att hata en bil du aldrig kört


Har inget bra svar drogs med strömmen antar jag, tills jag prova en saab själv och märkte att allt snack va bara bs.


Det är lite det intrycket jag har fått med.






Jag gillar inte framhjulsdrivet men det gäller mer eller mindre alla FWD. Inget speciellt mot SAAB. Den som gillar SAAB får göra det för det är ju valfritt i detta land att äga den bil man gillar och har råd med ska väl tilläggas. Förstår dina reaktioner när du ser dom där bilarna med stickers där det står "Hata SAAB". Fullständigt urlöjligt att slå ner på nån på detta vis. /Benny


För mycket fritid, 95% av hatarna har inte en aning om vad dom snackar om. Om man hatar ett bil-märke för att nyckeln sitter vid handbromsen, så är man helt enkelt utvecklingsstörd. Det är fortfarande en nyckel, och man ska fortfarande vrida på den.


För egen del hatar jag inte SAAB, jag gillar inte dom bara. O det enda jag vet jag har emot SAAB är att sätta sig i en 9-3/9-5 o titta på instrumenten är som det var att sätta sig i farfars 900 från 80-talet (nej jag -är- medveten om att det ändrats, men...still... det är galet likt)


tycker att saab 9-5 från 2006 är fina men är väldigt orolig över att köpa en för jag har hört väldigt mycket negativt om saab. Dom går sönder lätt. vi snackar inte om små grejer som lampor eller spindelleder eller rost.. Vi snackar om turboras-motorhaveri-växellåds haveri-dåliga kopplingar...avgas system som rasat..det här är bara några problem som jag hört om saab från bekanta och från folk som jag pratat med genom livet. spelar inge roll för mig om det är svenskt eller turkiskt..man vill ju bara ha nått som funkar och är rolig att köra. varför tror ni saab har gått i konkurts? för att dom bygger så bra bilar? förresten så ser inredning ut likadan på alla saabar..jättegammal och jättefult. Ge mig en enda bra anledning varför jag ska lägga ner 40-50.000 på en saab där jag kan annars lägga samma peng på en bmw-volvo-merca-audi-honda där jag vet att motorn kommer inte rasa om ja inte byter olja varje 500 mil?? det här är bara min åsikt och jag menar absolut inget illa mot någon. mvh


Äsch Volvo har väl inte haft någon RWD modell efter 940? Och deras modeller <940 ser ju ut som en låda. Visst Saab är inte mycket bättre dom men jag väljer Saab över Volvo alla dagar i veckan på grund av dessa punkter. *Komfort - minst dubbelt så bra i en Saab. *Mycket bil för pengarna i dagsläget. *Utseende - Saabarna är eleganta. De nyare Volvosarna ser ut som en efterbliven padda. Men nej, jag väljer BMW. Varför? För att då kan man sladda på sommaren också utan att behöva skämmas för att man lämnar ett spår bakom sig.


Jag vet inte riktigt om jag kan hålla med dig (men det är det att i min familj har Saab alltid varit standard så vi har hunnit med några genom åren) Men det är just det där negativa som du har lyckats snappa upp som jag stör mig lite på, vart det kommer ifrån alltså. Jag själv anser att alla bilar går sönder någongång mer eller mindre fel. (vilket jag också kan bevisa) Just nu så kan man köpa en saab 93 från ex -08 och det är ett sjukt värt köp då man får hur mycket som helst för pengarna. skulden till Saabs grav skulle jag vilja lägga på GM men lite på saab också då det är mycket genom tiderna som inte skötts så snyggt men många andra märken som ex Volvo, var också illa ute ett tag. Och innan du säger ALLA saabar så kan du behöva en titt i historieboken.


Osköna?? Saab är i nivå med tyskarna när det gäller körglädje.


Vill bara påpeka att det ok för alla att tycka olika..


jag förstår dig och jag menar absolut inget illa. men alla som jag har snackat med om köpråd så avråder dom mig från saab tyvärr. allt från bilmekaniker till familj o vänner till o med vanlig folk som jobbar på macken.. bilmärket kanske inte är anpassat för allas behov. vad har ni haft för saabar då? för jag tycker ju att 9-5 ser bra ut. men som sagt finns mycket bättre val än saab om man vill lägga ut runt 50.000


Du får INTE samma BMW, Audi eller Merca för 50K som du får en Saab. Tyskarna är betydlig dyrare med samma miltal o historik o "välskötsel". I min o många andras (kunnigas) tycke så får du mest bil för pengarna av Saab. Dessvärre är det nästintill omöjligt o hitta en Saab med bra historik o bra skött idag. Min 9-3 tex, dryga 13K mil, FULL historik (!!) och original!! Försök hitta en sån..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka