Köpråd: "Förstabil", riktpris: 20000

VW Polo 00-01 1.4 (faceliften), 75hk iof om man inte tar GTI men den kostar mer också. 1100:- skatt per år, 300:- helförsäkring i månaden på mig iaf. ca 0.6-0.65 l/milen (Bör byta olja i lådan då det brukar läcka ut på dom.)



Svar på inlägget: Köpråd: "Förstabil", riktpris: 20000



Saab 9-3 med 154/185 Hästars motorn. Hyundai Sonata 00- Hyundai Elantra 01-


Alfa Romeo 156 eller 147. 2.0 TS - 155hk 0.7-0.8 långfärd Pris: 10-25k


Eller varför inte ngn sådan här? Betydligt bättre kvalité än de fördomar som finns ang FIAT/ALFA/Lancia/Ferrari om än inte i klass med en riskokare http://www.blocket.se/sodermanland/Fiat . 12&w=1


a4 bb5 som någon sa ... trevliga bilar annars har du ju s40 2,0t som du själv nämnde


ska du köpa en volvo s40 så köp en med turbo. ingen 2.0 eller 1.8.


varför är det så många som rekomenderar just saab? jag är från Stockholm och har aldrig hört nått bra om saab alltså, inget illa menat. Har bara hört dåligt om dessa bilar. Kompisar och bekanta har behövt byta från turbos..växellådor upp till motorer pga haverier. Är det någon här som kan förklara för mig varför man kör saab? som sagt inget illa menat mot nån men vill bara veta. till Ts, Jag skulle rekomendera dig antingen honda civic , har bara hört positivt om dom eller bmw e39-e36 bättre e39 om du vill ha bmw. Riktigt mycket bil för pengarna tycker jag


Angående Saab med rasade lådor och motorhaverier och turbos så är det nästan 99% misskötsel. om man sköter allt med olja och inte rycker i växlarna så håller dom oroligt bra!


alla kan inte ha misskött sina bilar. tror bara att saabarna håller inte bara^^


ja varför inte: http://www.blocket.se/sodermanland/Audi . 12&w=1 Snåla, enkel konstruktion, billig att underhålla, rymlig, men just detta exemplar är en kombi. Personligen tycker jag dom är tråkiga och mörka inredningsmässigt samt oinspirerande att köra men å andra sidan är det givetvis en smaksak, bra bilar oavsett.






sant de håller helt enkelt inte ... iaf inte tidiga 9-5or


Eller varför inte köpa originalet istället för en SAAB? http://www.blocket.se/sodermanland/OPEL . 12&w=1


Tack så hemskt mycket för alla svar, hjälper verkligen!! De modeller jag hittils funnit intressanta är (I ordning från mest till minst):Volvo S40 Opel Astra 1.6 Honda Civic 1.5 Audi a4 Ford Focus Mazda 323 Scoda Octavia Classic 1.6 Hundai Elantra (dock 00a, vet ej om man bör undvika dom efter som PerArne nämnde 01-) Alfa Romeo 147 Kom gärna med fler tips eller kommentarer om modellerna ovan


Alternativet till S40 är Mitsubishi Galant, GDI motorn är inte så hemsk som alla säger. Plus och billigast om gasspjället är bytt! Kollar du efter faceliften så kommer de underredsbehandlade. S40 och Carisma är i stortsett samma bil förutom att S40 har mer framvagns problem pga tyngre vikt (Volvo motorn väger ju mer)


Rekommenderas! Har själv haft några stycken 1,8an är billig (0,69 blandad om man kör lugnt) ingen raket direkt men den är pigg ändå.


Då är det konstaterat att du huvudsakligen söker bil i "Golf-klassen" bilar som inte är särskilt törstiga eller såkallade premiumbilar. Hyundai Elantra är absolut ingen dålig bil, jag tror dock han tipsade om -01 och nyare då det kom en ny förbättrad modell. http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Elantra


Bränsleförbrukning, blandad körning: 7,8 L/100KM Bränsleförbrukning, landsvägskörning: 6,0 L/100KM Bränsleförbrukning, stadskörning: 10,8 L/100KM 0-100 11s. enl opel. ja, det är prima bilar med mkt komfort i förhållande till pengarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka