"köpråd" migsvets

Hejsan 2013 och då dog min svets... så är nu på jakt efter en ny och undrar om vad folket här på garaget tycker är bra? krav? Ja jag har väll inga krav mer än att kvalitet går före //skane



Svar på inlägget: "köpråd" migsvets



Sitter i samma sits och letar svets. 3-fas och kvalitetsmärke samt med skyddsgas. Hittat 2 ESAB svetsar som är intressanta.. Märket är ju välkänt kortsagt. http://www.jula.se/mig-svets-origomag-c . 0-v-210041 http://www.jula.se/mig-svets-origomag-c250-210042 Hittade en gammal beg 250 ampere från 90-talet från esab som dom ville har 5k för.. Även migatronic ska vara bra. http://www.kvanumsjarn.se/produktinfo.a . 0183%20UPS http://www.kvanumsjarn.se/produktinfo.a . 0223%20UPS


Köp av ett välkänt märke, ESAB, Kemppi, Migatronic tex och hellre en begagnad industrimaskin än en billigare ny hobbyvariant. Finns dock maskiner man ska undvika även om de har ett bra fabrikat.


Ska du ha kvalite så hade e väl Miller som ligger högst dock brukar dom vara svin dyra.. men ska du bara svetsa lite i bilen så duger de mesta inom små svetsar.


Vad för typs av svets? vad för prisklass? Vad ska du svetsa?


Miller??? Amerikanskt skit. Ska du ha top of the line så ska man nog kika på Fronius.


Köp en begagnad industrisvets. Jag köpte en Kemppi 250A med Lisa matarverk när Esab miggyn la av. Bästa svets jag haft. Mycket lätt att svetsa med.


antar att du svetsar hela dagarna? jag använder fronius och miller och esab dagligen då stora svetsar och inköp e miller dyrast med sina 120tusen vid inköp fronius 75tusen och esab 55tusen.. varför använda en svets som Fronius som visar på skärmen helt annat än den gör i verkligheten? vi får alltid datablad med vilka värden vi ska svetsa och då funkar inte nå fronius för den visar fel.. och ja databladen e viktiga för att vi svetsar gjutjärn mot svartstål då går det inte att svetsa hur som helst...


Har jobbat som servicetekniker i svetsbranchen i ca 5år, visst, en Miller fungerar bra så länge den fungerar. För att utveckla vad jag menar med skit så är de flesta Miller som jag varit inne och rotat i rena röran och ofta med rätt dåliga delar. Dessutom hade de när jag slutade med detta för ett par år sen ingen vettig organisation i Sverige för reservdelar mm utan man var tvungen att vända sig till England. Gjutjärn-svart som kombo har jag nog aldrig varit nära själv, de flesta kunder vi hade körde i alu och rostfritt och då kommer Fronius till sin topp. Sen är det ju med svetsar som med de flesta verktyg. Var och en hittar sina favoriter att jobba med, och får rätt känsla för.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka