Köpråd: Ford S-Max, diesel eller flexifuel.

Som det ser ut nu så kommer vi att köpa en Ford S-Max och nu har frågan kommit till om vi skall titta på en diesel eller en flexifuel med etanol? Förutsättningarna är följande. Bilen kommer att rulla ca 1400-1500 mil per år. Den kommer mestadels användas för att skjutsa fram o tillbaka till dagis/skola/träning. I framtiden har vi planerat att skaffa en husvagn, så vi vill gärna kunna dra vagnen med bilen. Vi har fyra barn, så bilen det mesta av tiden så kommer det transporteras minst fem personer i bilen. Tacksam för alla era tankar och funderingar kring detta.



Svar på inlägget: Köpråd: Ford S-Max, diesel eller flexifuel.



Vilken årsmodell? Skippa etanolen, flexifuel motorerna får lysande motorlampor, dålig gång ovs. Drar ca en liter milen med bensin också, 2 liter motor gör inte så mycket nytta i dessa bilar. Om du ändå ska dra husvagn bör du köra med 2.3L, 2.5T eller 2.0 Tdci


Tittar på en 09 eller 10. Står mellan S-Max och Touran.


Har du/ni BE-kort? S-max får inte dra så mycket på B... Flexifuel är lite trött att dra tungt med, så jag föreslår diesel. Dyrare skatt, men det får du ta mot att få det goa bottenvridet som du har nytta av när du drar vagn.


Touran 140tdi utan dsg skulle ja röstat på :-)


Det som oroar mig med att välja diesel är just att bilen kommer gå mestadels korta sträckor.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka