Köpråd bil för 10000

Som topic, ca 10000, lite mer kan jag lägga, jag har fått upp ögonen för Audi extra mycket, gillar deras bilar mycket! Så tänkte kolla med er vad ni tycker. Alla tips är välkomna. Några bilar jag kollat extra mycket på är A6orna och A4, A4 verkar ligga på högre prisklass men ser bättre ut tycker jag, Bilen ska vara relativt bensinsnål och vara liiite körglädje men behöver inte sitta nå 200hk under huven.



Svar på inlägget: Köpråd bil för 10000



Utbudet är enormt för de pengarna. Skulle jag rekommendera pålitlig bil att åka bra i skulle jag titta på Camry från början/mitten av 90-talet. Skulle jag handla själv skulle jag köpa en Rover 620 från 97 eller nyare.


Instämmer. Rätt lyxiga dessutom.


Att köpa en Camry om man söker körglädje är att likna vid att ta ett par tabletter valium om man behöver piggna till. En Nissan Primera P11 kan du däremot hitta i bra skick för 10.000:-, det är en modell med ett trevligt uppträdande och redan 130hk-maskinen är pigg så den borde räcka väl. När det gäller upplevd kvalité invändigt är Primera inte en Audi minst sagt, enkelt förklarat helt hopplös jämfört med en tysk och ljudnivån är hög lite som om du skulle glömma att stänga minst en ruta ordentligt i en Audi. Men Primera är pålitlig rent generellt, och eftersom du kan hitta en riktigt fin Primera inom budget men har svårt att hitta en frisk Audi för samma pengar är japanen inget dumt val utan bör vara mer fräsch och vålla dig mindre problem. Men tillbaka till Audi, i den prisklassen hade jag letat upp ett fint exemplar med Audi´s femma under huven. Den håller väl och är ingen raket på pappret men upplevs som pigg när man kör samt låter inte helt fel. Men körglädje i en gammal Audi av de modeller du finner i vettigt skick för 10.000:-, nja det är inte deras starkaste kännetecken men det kanske finns tillräckligt av den varan i dem så du blir nöjd? Lycka till med köpet!


Tack för svaren:) Ja det jag söker behöver inte vara de snabbaste som finns, men behöver inte vara 0-100 på 20sekunder om vi säger så:) Kollat lite olika och de jag kollat lite mest på är Audi Volvo v40, 855, v70 (det som finns kring den prisklassen) Galant Primera lite grann, Men audi känns mest lyxiga invändigt och de är ju inte ett - precis, men ja, fler tips välkomnas;D


Fast eftersom körglädjen var prioriterad känns Celica eller möjligtvis Carina som bättre val än Camry, åtminstone enligt mitt tycke Vad beträffar Audi är väl 100 och 80 med mindre motorer de som går att hitta i hyggligt skick för 10 000 kr, fast ingen av dem är speciellt underhållande att köra.


Ser att du bor norrut så en av mercas gamla lyxkryssare från 60/70 talet kanske kunde va nått? Alltid velat ha en själv dock så finns dom inte till nått vettigt pris här nere


Glömde nämna att kombi är ett måste:-) jo kollat lite på 80s och finns fina men ack så dyra, någon tusenlapp extra har man ju en fin 24,a6, Körglädje är kanske inte det jag prioritera mest. Haft 2 mercor redan och dags att prova nytt:-)


Hade kikat på Primera i så fall, eventuellt Volvo eller Audi. Finns dock bilar som är billigare i drift och mer pålitliga än dessa Volvomodeller och Audi. Köp ingen Galant med GDI-motorn. Väldigt ofta problem med dessa...


Okej tack för tipset:) Synd att de flesta "okej" bilarna är typ 740 etc... vill ändå ha "lite klass" inte de mesta pengarna men något borde man kunna få:)






Nåt sånt här kanske? Som Rq var inne på. Nu är ju bilarna i mina trakter lite billigare misstänker jag. http://www.blocket.se/goteborg/Nissan_P . 15&w=2


A4:or (b5) går ju utan större problem att hitta under 10k. Trevlig bil som är relativt billig att äga o köra (1.8T i åtanke) och inte -helt- toktråkig att köra. En del har problem med framvagnen (säger en del då min erfarenheter inte är denna), en ny kostar dock komplett runt 2k från tyskland. Ska man in på A6 är det då c4:an som gäller (95-97) som i förlängningen bara är en facelift av Audi 100. Stor trevlig bil, 6orna är inga tråkiga motorer men kan läcka olja vid ventilkåpepackningen (är väl det vanligaste). Framskärmarna är ofta slut. Men på plussidan har du en stor och bekväm bil, som du utan problem hittar en bra bit under 10k A6 c5 (98-05) lligger ju dock lite högre. Stor skillnad i utseende (både in och utvändigt) i förhållande till C4:an, men, då den delar framvagn med A4:an så råder samma problem här. Enda motorn här att undvika är väl 1.8T, då den, åtminstone i mitt tycke, är för liten till 3-400kg mer bil (än i A4:an). Dock blir den väl betydligt mer "rolig" med ett chip, fast då är man å andra sidan uppe på vad man får ge för en 2.4 i begagnatpris. Beroende på hur stor eller liten bil du vill ha, så är där ju givetvis även A3:an, men det förutsätter ju att man kan tänka sig en bil i "golfklassen". Kostar dock några slantar mer. Att de mindre bilarna är billigare är kanske inte så konstigt, ofta lägre förbrukning, lägre skatt osv. När jag själv köpte A6:an i våras så var jag egentligen ute efter en A4, men -då- stod dessa i snitt 10.000:- högre, och den skillnaden tar ett tag att "spara in". Har väl dock blivit bättre nu. Men som alltid; det går att göra fynd, förutsatt att man har ögon och öron öppna och pengarna redo. Och detta var då bara rent gällande att du var sugen på Audi. Dock kanske Passat kan vara något? Storlek som A4:an, men ligger lite längre upp i utrustningsklass. Dock galet billiga (i förhållande till motsvarande Audi då). Rent komfortmässigt tror jag inte (då jag inte kört varenda en som ligger i den prisklassen) att volvo har vidare mycket att hämta mot Audi i detta spann. Men, fine, det beror givetvis på hur man väljer att klassa "komfort" också.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka