Köpråd småbil, Renault Clio

Hejsan! Är ute efter en bil till frugan och hon har mer eller mindre bestämt sig för en Clio. Vad ska man titta efter på dessa? Hur är det med service på dessa? Verkar som de flesta bytt kamrem vid 8-10 000 mil och tycker det är rätt tidigt? Pris runt 30 000. Hört lite om mycket elfel på dessa med fönsterhissar och så? Även hört någonstans att 01 är bästa modellen och de senare runt 04-07 strulat mycket med elen. Så är det en vettig bil som duger att köra runt på några år?



Svar på inlägget: Köpråd småbil, Renault Clio



Min mor och far har en Clio som andrabil och den tuffar på. Enda elfelet på den var en givare som gick sönder en gång, annars har den bara rullat på Vi har en 05 med 1,2 litaren på 75hk, inget monster men snål är den!


Det är mycket fel på dessa. Eller inga alls. Beror helt på hur mycket vin fransoserna har hunnit dra i sig när bilen tillverkades. Ojämn kvalitet alltså. Tjejens Clio -05 Har bara gått 5000 mil men kostat över 30000:- i rep/service under dessa mil. Hon köpte den ny.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka