Köpråd, Ny hemma stereo?

Tja! Tänkte kolla om några har lite tips på en stereoanläggning? Jag tänkte börja leta efter en ny anläggning till min lägenhet. Som sagt så bor jag i en lägenhet så man får väl hålla sig inom rimliga gränser med. Lyssnar väl 80% på rockmusik, resten är väldigt blandat. Har kollat lite på Cerwin Vega XLS-28. Med dubbla 8 tummare i varje. http://www.hifiklubben.se/produkter/hog . talare.htm Dom verkar lagom men ändå har en del tryck om man hittar rätt förstärkare till. När det gäller förstärkare så har jag kollat lite på dessa två. http://www.hifiklubben.se/produkter/ste . grafit.htm http://www.hifiklubben.se/produkter/ste . _svart.htm Verkar som att dom ska orka driva dom högtalarna? Någon som har några tips eller andra ideer? //Sebastian



Svar på inlägget: Köpråd, Ny hemma stereo?



Jag skulle inte rekommendera Cerwin vega om du lyssnar mest på rock med den anledningen att dom gör sig bäst med tung bas. Jag hade tittat på några mer "välljudande" högtalare som inte bara är boom boom


Ok. Jag gillar att ha tung bas med. Men hänger Cerwin Vega med i rockmusiken eller blir det bara fladder då?


Mitt bästa råd är att åka ut till en återförsäljare av Cerwin Vega och lyssna live och bilda dig en egen uppfattning Cerwin Vega är absolut inte dåliga men de borde betraktas mer som en baslåda än hifi högtalare Jag hade nog tittat på Dynavoice serien eller liknande och kompletterat med en fin Sub istället för att få den djupa basen


Jag har varit på Hifiklubben och lyssnat lite på Cerwin Vega. Lät ju bra då. Men jag tycker att de är så svårt att lyssna när man är i en stor butik. Blir ju helt annat när man är hemma i ett mycket mindre rum. Men jag får ta och hoppa in igen nåndag och kolla igen kanske


Campar: Sluta gissa, olika högtalare har olika syften.. en golv högtalare med 2 st 8" är inte gjord för 'tung' bas som du kallar det utan det är nog snarare ganska bra balanserat för just den högtalaren.. hade snarare sagt att man skulle behöva en sub till dem...


Nu är allt i ljudsmak väldigt personligt, så jag drar vad jag tror om din setup. 8" ger en väldigt "mysig" karaktär på basen och lämpar sig väl som allroundhögtalare sålänge du kör en förstärkare med lite klös i, vilket NAD är väldigt bra på. Däremot ska de sägas att CW generellt inte är finljudshögtalare, utan det är en mer party-stämpel på deras produkter - dessa högtalarna har jag aldrig hört själv så jag kan inte säga att det samma gäller dem. Jag tror att du skulle bli jättenöjd med de högtalarna och NAD-förstärkaren, men du lär få vrida på diskant litegrann och ev. sänka midbasen beroende på hur du vill höra din musik.


Ja nej jag förstod att de är inte tung bas i dessa. Men de borde väl finnas bas så de räcker när man bor i lägenhet.


Jag har sökt runt lite och kollat och de verkar stämma som du skriver. Att detta ska vara ett par bra allroundhögtalare. Men vad jag har hört nu och sett på nätet så verkar det som att detta skulle kunna passa mig väldigt bra. Ska man bara fundera ut vilken förstärkare man ska ha till dom. NAD verkar leverer bra med tryck. Frågan är om de räcker med den på 2x50Watt eller om de är den andra som gäller?


Stirra dig inte blind på watt-antalet. Förr var NAD-förstärkarna väldigt strömstarka. Kunde utan problem skjuta säkringar. Det vet jag, av personlig erfarenhet. Det var ett par 12" CW (minns inte om det var dubbla element eller ej) som var kopplade till en NAD-förstärkare på 2x75W tror jag, och säkringen gick - i högtalarna alltså. Hör med personal på HIFIklubben och lyssna på vad de har att säga.






Gissar inte... Har ägt både Cerwin Vega XLS-28 och ett par andra golvhögtalare som dynavoice proson eltax osv. MIN uppfattning av Cerwin Vega är att dom är gjorda för att spela högt med "dunka dunka" musik.


Okej men de låter som att det kommer bli Cerwin Vega ändå för jag tror att dom kommer passa mig bra.. Nu ska jag bara hitta en förstärkare. Om som jag har förstod så verkar NAD vara bra grejer med tryck i.


Dem funkar nog fin fint i lägenhet men snåla inte på förstärkaren utan köp hellre den dyrare då du tjänar på det i de långa loppet så att säga..


Jag vet inte vad du har för uppfattning av 'party' högtalare och en högtalare med t ex 2st 8" basar är INTE en party högtalare i mina ögon eller öron då den inte kommer spela nog för mig. Däremot lämpar ju sig givetvis dessa högtalarna som TS kollar på bättre i en lägenhet där man kan spela begränsat.. Förövrigt så kan man gärna köpa skithögtalare och få dem att låta bra ifall man har en stadig grund på samma vis som man kan få de värsta högtalarna att spela sjukt dåligt med fel saker i grunden.. Dvs mitt tips är att helle lägga ordentligt med pengar på förstärkaren och sedan handla högtalarna efter vad budgeten säger..


Nu har jag varit nere till Hifiklubben i Uppsala och prata med dom. Kommer att köpa Cerwin Vega XLS-28 och sen blir det NAD C356 BEE förstärkaren. http://www.hifiklubben.se/produkter/ste . grafit.htm Kommer att kunna driva på dom högtalarna bra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka