Köpråd 740 eller 940

Har börjat kika efter en vinterbil, och vill gärna ha en kombi och en 940 har varit väldigt lockande, men jag har hittat en 740 -90 för 4.000, dock avställd och obes. Jag har tankar på att byta till en 940 front på den och har lite funeringar kring: *Vad behöver jag byta? (lampor, blinkers, list under lyserna, något mer) * är det någon skillnad på kofångarna mellan 740 och 940 eller är dom identiska? Sedan så tycker jag att man ser en ganska tydlig skillnad på fronten mellan 940 -92 och 940 -95 och nyare, är detta pga att blinkerserna är vita (därav ser modernare ut) eller finns det några små skillnader mellan 940 från -92 och -95 ??



Svar på inlägget: Köpråd 740 eller 940



Mjaa, vad ser du för tydlig skillnad då?


Ingen vidare skillnad förutom att det kan sitta rutgrill å vita blinkers samt vara nerlackat... köp en 940 slipper du hålla på, en obes 740 för 4000 blir nog ingen vidare vinterbil sålänge du inte lägger ner ett antal timmar i garaget. det är vad jag tror.


det som måste bytas: Framskärmar, huv, grill m.m. Vita blinkers kom -98 Två olika grillar och tre olika kofångare finns det till 940 lackade kofångare - rutgrill lackad list på kofångaren - ribbgrill kofångare endast i plast - rutgrill hur som helst så är 740 -90 fronten är snyggast


Jag har räknat med att lägga ett par timmar i garaget (polering, lackning av kofångare osv) men är själva formen på 740 och 940 ins kofångare densamma? Har ni någon aning om en fin 745 -90 röd ligger sämre/mycket sämre i pris än en jämnfin 940 röd på tex årsmodell -95?


vem gör iordning en vinterbil?


Nej 740 är kantiga och 940 rundad. Inte samma.


Ja, i det stora hela, inte identiska men de funkar (-90) Generellt är en 940 dyrare


Det som måste bytas på års -90 är lyktor, blinkers och grill. Huven och kofångare måste man inte byta och skärmar byter man inte.


sant. ja vi alla tycker,tänker å gör olika(tur är väll de)






Helt rätt! Har dock själv aldrig behövt någon vinterbil, håller man sig borta från Koenigsegg och liknande funkar det fint med samma bil året om.


jo precis...


Nej det är mest för skoj skull som jag gärna vill göra iordning och sälja vidare sedan men fungerar huv och skärmar hyffsat eller ser det helt åt käpprätt ut om man har kvar 740ins huv och skärm?


Skärmarna på -90 är likadana som på 940 och huven skiljer lite i framkant vid grillen. tex. Två stycken -90 med org. huv:


Tusen tack för alla svar, såg inge vidare ut med originalhuv måste jag säga


Har en fin 740 glt -91 till salu;)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka