Saab 9-5 - 98

Hej alla. Nyligen tagit körtkort och införskaffade rent spontant en billig Saab 9-5 - 98, åkte dit kritisk men blev positivt överraskad och slog till. Bilen var nybes. Nu till problematiken; Jag har väldigt begränsad, om inte helt obegränsad kunskap om bilar. Bilen har enligt mätaren rullat ~31 000 mil, detta känns väldigt mycket och jag är medveten om att det kan innebära en hel del problem. Vad jag också har förstått efter att ha läst här på forumet är att man inte ska stirra sig blind på miltalet, utan att en väl omhändertagen bil mycket väl vara i gott skick trots högt miltal. Vad jag egentligen undrar är; Vad kan jag, utan kunskaper kan kolla på, byta osv? Finns det några uppenbara saker man absolut bör se upp med, med denna bilmodell? Historiken på bilen är väldigt oviss, ingen service-bok finns att tillgå, dessvärre. En kompis med relativt bra kunskaper gällande köp av begagnade bilar provkörde bilen, lyssnade på motorn, vred på hjul osv. Och tyckte att det lät bra. Att saker låter bra, det låter ju naturligtvis bra, men det är ingen garanti (Och det är ju egentligen ingenting). Hur som helst, hoppas på att få ta del av er oändliga visdom. MVH



Svar på inlägget: Saab 9-5 - 98



Känn efter på insidan av bakdäcken så att där inte är "knölar" eller liknande ojämnt slitage på däcken. Är det det så är bussningarna bak slut.


Jag hade bytt ut alla vakuumslangar, de är förmodligen kanon torra och det är nog bara en tidsfråga innan de spricker. Om tändkassetten inte är uppgraderad genom åren så kan jag garantera att den kommer få dig att bli stående någon gång, så en sådan i reserv är aldrig fel. Väldigt enkel och byta dessutom.


Ser att det är ditt första inlägg, men du får ändå tänka på följande regler. (börja med att söka efter köpråd) 1§ Innan du startar en ny tråd eller skriver ett inlägg. Sök! Din fråga kan mycket väl redan vara ställd och besvarad av någon annan. 2§ När du startar en ny tråd Viktigt: Skriv en korrekt formulerad rubrik som tydligt beskriver vad tråden handlar om. Trådar som inte följer rubrikanvisningarna stängs eller raderas utan förvarning. Se rubriksanvisningarna (3§ och 4§). Trådar och inlägg skall skrivas i för ämnet lämpligast forum. Samma inlägg får inte postas i flera forum (s.k. korspostning). 3§ Rubriksanvisningar: Allmänna Informativt och beskrivande - Det är viktigt att läsaren snabbt kan bilda sig en uppfattning om vad tråden handlar om innan man läst inlägget. Därför är det viktigt att få med trådens syfte direkt i rubriken genom en tydlig formulering. Det ger dig bästa möjliga respons. Var övertydlig! Ej kort och generellt - Rubriker som "Hjälp", "Trim?", "Nån som vet?" eller annat intetsägande som "Kolla in den här" är inte godkända.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka