Köpråd max 150 000 kr. Vilken är vettigast? Nissan Juke (2012) eller Hyundai i30 (2011)

Jag står med ett ganska så angenämnt problem. Jag ska välja "ny"bil. Helst ska den vara billig att äga, försäkring, förbrukning och skatt. Gärna lite praktisk, men vi är bara 2 i familjen så det är inget krav, annat än att man ska åka hyffsat bekvämt och ta med lite packning. Åker mest i stan för övrigt. Jag har fått erbjudande om att köpa en Nissan Juke 1.5 tdci Accenta + sportpaket 2012 års modell med drygt 400 mil på mätarem. Provkört en Juke med samma motor. Upplevde att det brusade lite i bilen i vissa hastigheter, som om rutan var öppen, eller dörren inte riktigt gått igen. Sen var den lite väl "plastigt spejsig" invändigt Jag får köpa den för 150 000kr om jag vill. Ca 2,5 år nybilsgaranti kvar + vagnskada. Bra eller anus? Det är en fulsnygg bil som är allt annat än intetsägande. Sen har jag provat en hyndai i30 139 000 kr http://www.blocket.se/sodermanland/Hyun . 12&w=1 En vettig bil med mycket garantier kvar, samt miljöbil, så skattefri ett par år till, vilket är skönt. Den är helt ok att köra, det gör inte ont i ögonen när man tittar på den, men den är ju så opersonlig. Lite billigare än Juken, men med fler mil på mätaren. En honda civic 2008 drygt 2000 mil 120 000 kr http://www.blocket.se/sodermanland/Kano . 12&w=1 Har provkört flera och gillar dom skarpt. Men, inga garantier kvar, Bensin, hur mycket sås dricker den? reparationer är dom dyra? Vilka andra bilar tror ni uppfyller mina önskningar? Inga stora bilar, jag har tröttnat på dom, har tidigare haft en s60 och en bmw 525ia touring. Nu vill ha ha något som inte är lika dyrt i drift, gärna en bli som sticker ut lite. Tack för hjälpen!



Svar på inlägget: Köpråd max 150 000 kr. Vilken är vettigast? Nissan Juke (2012) eller Hyundai i30 (2011)



Max 150 000, eller 1 500 000 ?


haha, my bad!


fiat 500 ? :)kanske inte så praktisk men den sticker ut iaf ! cool design är de också på den


Den är rätt cool, men jag tycket att den är lite väl liten. Jag vill nog ha en bil i golfklassen.


Nissan är ett bra bilmärke och en "ny" bil som i princip inte rullat något samt har garantier kvar hade lockat mig, sedan kommer jag personligen aldrig slå några frivolter av lycka på grund av utseendet Juke har men som du säger är den raka motsatsen till karaktärslös och det kan vara värt mycket.


Mitsubishi colt ralliart, ganska fräck faktiskt :p


Den är nog inget för mig, men säkert en rolig bil.


Smaken är som baken. Jag vet fortfarande inte om jag själv tycker den är snygg eller fulsnygg. beslutsångest i kvadrat. Men jag tror att jag 150k är ett bra pris för Juken med de tillval han gjort.


man får väl en kia ceed för 150k? xD






kommer med lite förslag, Fiat punta EVO Fiat bravo Ford fiesta Kia venga Mazda 3 Mitshubishi lancer Opel astra Peugeot 207 Peugeot 308 Renuault megane Seat ibiza Skoda fabia Skoda yeti Suzuki swift Toyota urban cruiser (inget som jag skulle rekomendera enligt testen...) Toyota Auris Volkswagen polo Volkswagen golf Hoppas det hjälpte nåt iaf Lycka till med allt, kan hjälpa till med fakta om det är så


Min bror och hans tjej kör en sådan. -> http://www.blocket.se/kronoberg/Seat_Le . 16&w=3 Pigg, bensinsnål samt väldigt snygg att titta på. Är som en helt ny golf fast det är en seat istället.


mini clubman diesel?


Tack för alla förslag. Nu har jag en del att gå efter. Om vi fokuserar på de tre bilkar som jag nämnde, vilken tror ni kan vara den bästa? Jag vet att alla tycker olika, men det kan vara kul att höra era åsikter ändå.


Den är faktiskt inte så pjåkig, men jag är ute efter en bil med låga mil, och driftskostnader. Jag kan inte hitta nån clubman i min prisklass med garantier och låga miltal.


jag hade personligen valt i30 av någon anledning jag har lite svårt att motivera..men gillar utsendet för att vara en "skit" bil kanske inte modernaste tekniken men samtidigt beprövad så den bor säkert inte på verkstaden hur som helst jag ser jhu bortom bilarna på bilderna men en i30 med 18-19" sänkt skulle se riktigt bra ut fast jag är volvo nörd


Det skulle kunna bli riktigt snyggt. Kollade lite här på garaget på i30, och det är flera som har fått till sina bilar riktigt snyggt. Jag har dock ork, eller kunskap att eftermontera massa saker på bilen, tanken är att betala för bilen, och sen är det klart, inte engagera sig mycker mer efter det. Jag tycker verkligen att i30 är en förnuftig bil, synd att den är så..."vanlig" Inte på ett dåligt sätt, men som du skrev: en "skit bil". beslutsångest.....


Varför inte köpa en Opel Astra? Kör du mestadels stadskörning så är nog en bensinmotor bättre än dieselmotor med partikelfilter. Tex: http://www.blocket.se/sodermanland/Opel . 12&w=1 http://www.blocket.se/sodermanland/Opel . 12&w=1


Nja, opel astra är inget som får mitt blod att rusa. ,


Jag får väl säga Citroen ds3 då, typ denna: http://www.blocket.se/uppsala/Citroen_D . 16&w=3 Billig skatt, försäkring och låg bränsleförbrukning. Finns ju med andra motoralternativ osv. Mycket bra bil!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka