Köpråd: Skoda pickup

Drar igång med husbygge nu till hösten och letar nu efter en riktig "slit och slängbil" och har kikat lite på Skoda pickup. Vilken motor skall man satsa på? Kikar mest på en 1.9D, hur hållbara är dom motorerna? Kända brister? Andra tips och råd att kika lite extra på? Att dom rostar bort vet jag Mvh /A



Svar på inlägget: Köpråd: Skoda pickup



Största problem är väl rosten på stötdämpartornen på flaket. Sen att elen kan spöka en hel del. En kompis har en sån som firmabil den kan vara hur kinkig som helst att få igång om de är plus grader ute men inte när de var 20 minus ute, nå el fel på pumpen tror dom. Diesel motorerna tål pisk ovan nämnda pickup, gick rättvik-jönköping t o r till lastbils elmia och dom tanka 3 eller 4 gånger på den sträckan, de var full gas absolut max hela tiden. Detta var för en 4 års sen och den rullar än mellan hans kollegor dagligen. Farsan har en 1,3a bensinare, den tycker jag pinar på rätt bra. En bensinare är nog bättre och lugnare körd och drar ungefär lika mycket.


Dieseln skulle jag satsa på, tror den är hållbarast, Kör själv med en Pickup 1.9D, fungerar riktigt bra, går snuskigt billigt också, har gått kring 28K mil idag och inga problem förutom vanliga slitage delar. Min bil har gått i norr och karossen är riktigt fin, nästan rosfri förutom lite på stötdämpartornen vilket är vanligt på dessa bilar, farsan körde för länge sen med en Felicia med samma motor, den lever ännu idag och har säkert gått mer än 60K mil, visst karossen är helt slut men motorn tickar på som ny


Satsa på en diesel. 1,3l bensin är bara skräp. Kolla rosten och att 5:ans växel inte låter eller ramlar ur. Startar motorn utan problem så är den ok. Har en Caddy -97:a som slängbil. Den är i stort sett identisk med Skodan.


Ett problem dom har (förutom stötdämpartornen) är att regnvatten kan rinna in i elcentralen och ställa till med lite roliga saker,tex att vindrutetorkarna går, halvljuset tänds och instrumentpanelen ser ut som ett flipperspel med alla blinkande lampor. En på jobbet löste det med att borra ett litet hål i botten på den så att vattnet kunde rinna ut igen. Men ska du bygga hus borde du ju skaffa en lite rejälare pickup som får lasta lite på flaket.


Tack för alla tips! Var och köpte en "lagom" rostig -97:a 1.9D med 15k mil på mätaren igår Tornen har klarat sig rätt så bra från rost och går bra maskinellt. Pierre: Dom gångerna jag behöver dra/lasta tungt tar jag min firmabil (Ford Ranger -11)


Grattis till en bra bil Ranger är också jävligt fina bilar, hade en 2001 tidigare, går att lasta myyyycket på det flaket


Ja den känns bra än så länge Jag har dock Irsta skåp på min Fård men den är sjukt stark, tar sig fram ljusår bättre än min förra Navarra.


Riktigt fin bil, har kört den nya modellen med större motorn går bra mycket bättre än den gamla på 108hk, speciellt på landsvägen, vi lastade 2st fulla pallar med renfoder på mitt flak, tror en pall väger 980kg om jag minns rätt, gick bra att köra, dock lite vingligt efter 70km/h hehehehe



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka