Köpråd: Toyota Avensis eller Skoda Octavia, omröstning!

Har efter viss forumaktivitet kommt fram till att vi ska köpa en kombi för omkring 120-130k hos en bilhandlare och nu har vi kommit ner till två modeller att välja mellan. Vi har pressat oss så långt det går utan bil, men nu är barn nummer två på gång och vi har insett faktum att vi behöver en bil. Vi vill ha en billig och säker, märke och körglädje vill vi verkligen inte betala för. Ju osexigare, desto bättre. Vi kan inget om bilar så den får inte gå sönder. Tänker att vi har omröstning här på garaget: - Toyota Avensis, exempelvis http://www.blocket.se/gavleborg/Toyota_ . =9&w=3 - Skoda Octavia, exempelvis http://www.blocket.se/stockholm/Skoda_O . =9&w=3



Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Avensis eller Skoda Octavia, omröstning!



En octavia! Man får sjukt mycket bil för de pengarna! Jag köpte en octavia kombi denna vecka och har fru samt 2 barn, riktigt rymlig bil och är så nöjd med den!


Om man inte vill skruva så är Toyota absolut ett säkert kort:) Skulle själv aldrig välja en Skoda framför en Toyota..


En Toyota lär hålla bättre än en bil från VAG-gruppen och Avensis är likvärdig Octavia i övrigt eller kanske till och med något bättre, så jag hade röstat japanskt.


En röst till för avensisen! En mer hållbar bil för du leta efter


Toyota går mot seger! Även om man får köpa en lite äldre årsmodell än om man skulle köpa Skoda?


vet inte..känns som om octavian är trevligare att åka och köra men toyota ska ju va mirakelbilen när de kommer till driftsäkerhet så ...


Jag röstar på Octavian, har kört båda modellerna och jag trivs mycket bättre i en Octavia. Har aldrig haft några problem med min Octavia.


Avensis. Varför jag tycker så vet du redan


Fler åsikter! Toyota vinner!






Toyotan är den bilen jag hade litat på mest, vad gäller både krock- och driftsäkerhet.


just krocksäkerhet vet ja inte ... tror skodan är bättre på den punkten


Jag vet inte riktigt hur Skoda ligger till, jag vet däremot att Toyota länge legat högt på listorna. Möjligt att Avensis inte är den bästa av deras modeller, men jag får för mig att den är åtminstone lite bättre än Octavian. Däremot tror jag inte att det handlar om några större skillnader. Oavsett så hade jag valt Toyota, gillar de bättre än Skoda.


Avensis såklart!


Nej, nu går jag och köper en Saab 9-5 istället. Hört att man får mest bil för pengarna.


Klokt beslut om du väljer bort "problemårsmodellerna". Säker som få och jävligt mycket bil för pengarna. Hade dock tittat på 9-3 jag, snyggare och snålare. Dock inte Toyotakvalitet i Saab men vad gör det när du sitter säkrare och har en massa pengar över...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka