Köpråd turbo till jetmotorbygge

Nu börjar det närma sig projektarbete i gymnasiet och jag och två till har siktet inställt på att konstruera en turbojet, då vi börjar ta oss ur planeringsstadiet så krävs det nu en turbo för att börja med beräkningar och dylikt. Vi är på jakt efter något STORT i stil med lastbilsturbo eller liknande, men då vi har begränsad budget så kan vi lägga ut max ~2000 kronor. Vad rekommenderas i den prisklassen som ändå inte är för smått och tråkigt?



Svar på inlägget: Köpråd turbo till jetmotorbygge



Det låter spännande, ge lite mer detaljer kring hur det ska fungera. Sedan när ni fått tips så kan jag verkligen rekommendera ebay i England, där går begagnade turboaggregat för hundralappar även om skickat då kan variera.


Principen är egentligen väldigt simpel, trycket från turbon blandas med valfritt bränsle, i vårt fall gasol för enkelhetens skull, i en förbränningskammare vars dimensioner man beräknar med hjälp av diameter på turbons insugssida. Avgaserna leds sedan som vanligt tillbaka in i turbon, för att ge det hela lite mer effekt så kan bränsle ledas in i avgasröret som en efterbrännare för lite show. Vi har en lastbilsmotor ståendes på skolan med en Holset Hx50, får knappast ta den men det känns som att den storleksklassen vore trevligt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka