Köpråd: Går det föra över avbetalningen till annan firma när man köper ny bil?

Vi har en Renault Megane Sport Tourer från 2010 på avbetalning hos Volvo. Det går ju att köpa en ny bil från samma bilhandlare och sedan bara höja beloppet. (Den vi kollat mest på är V60.) Men, jag undrar om det går göra samma sak men att man byter firma? Det går ju givetvis sälja Renaulten till handlaren/Volvo och betala av bilen helt med en stor summa på en gång. Det är alltså den kostnaden vi inte kan ta.



Svar på inlägget: Köpråd: Går det föra över avbetalningen till annan firma när man köper ny bil?



Beror ju på det avtal du och bilförsäljaren/kreditbolaget skrivit, ibland får du inte ens sälja bilen innan du betalat av hela bilen, och i så fall kan du inte byta in den hos annat bolag. Så kolla du upp dina papper så får du svar på tal, ingen annan här vet hur ditt avtal ser ut!


Okej, tack!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka