Köpråd bmw 320d -06 m-sport!

Nu är det så att jag hittat en 320d från 06 med m-sport osv och tänkte kolla lite om vad den kan vara värd då den har rullat 19500 mil, är 1 ägare sen ny och är i rätt bra skick generellt.. Rätt fin i lacken men finns lite smårepor och stenskott. Inredningen är hyfsat fin då det enda som är lite slitet är förarstolen, instegslisten på förarsidan och handtaget på insidan typ.. Är det något man ska tänka på extra noga när det gäller en 320d med så mycket mil? Den är riktigt välservad med men orsaken varför jag vill köpa denna är för att priset skiljer sig rätt markant i jämförelse med en som rullat 12-13k. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd bmw 320d -06 m-sport!



Rätt skött är 19.500mil ingenting för en modern bil, jag hade som vid alla bilköp tittat på slitdelar i framvagn, bakvagn, bromsar, stötdämpare/fjädring, koppling och liknande. Alla slitdelar behöver bytas till slut, men det är en bra idé att försöka bilda sig en uppfattning om hur långt olika delar har kvar. På en turbodiesel hade jag även funderat över turbo, insprutning, glödstift samt partikelfiltret som skall finnas på en 2006 om jag minns rätt. Enklast borde vara att kolla felkoder, är något dåligt bör felkoder finnas. Partikelfiltret borde även behöva bytas inom kort, det brukar ha en livslängd på cirka 15 till max 25.000mil om bilen körs längre sträckor, om bytet inte redan är gjort och det kostar nog i alla fall 15.000:- om du inte chansar på någon alternativ metod. Fördelen med en bil som gått långa sträckor är att dom ofta är mindre slitna än en bil som rullar kortare sträckor med mycket start och stopp. Problemet är att avgöra om man står inför bytet av alla slitdelar, om bilen är mitt i bytet av dessa eller om mycket redan är gjort. Det kan skilja mycket pengar beroende på vilket. Men 3-serie är en bra och pålitlig bil som är billig i drift, som på alla moderna turbodiesel är de motorerna inte billiga att underhålla när motordelar blir slitna men där är inte 320d värre än någon annan konkurrent. Lycka till!


Den har gått motorväg/landsväg mestadels och har servats enligt boken. Bromsarna byttes nyligen, i serviceboken är partikelfiltret i kryssat vid 19.2k servicen men vet inte vad som menas med det? Enligt henne gick servicen på dryga 9k så ett byte av filter låter inte troligt.


jag har haft en sådan och var kanonnöjd! körde den från 11 000mil till den hade gått 18 000mil, och det ända jag behövde byta var 1 (en) glödlampa! (förutom vanlig service såklart). Jag sålde den för att det började närma sig ett partikelfilterbyte, vilket enligt verkstan skulle kosta minst 16000kr, men förmodligen mer ifall det var fastrostat. Jag föredrar helt klart 163hästarn jämfört med den något nyare 177 hästarn eftersom jag hade så mycket problem med min 120d. Soppapumpshaveri och turbohaveri efter bara 3500mil...


Ett kryss innebär att det skall vara bytt, men 9000:- för filterbyte och ordinarie service låter inte riktigt rimligt samtidigt som det låter för dyrt för en "vanlig" service av en 320d. Jag hade försökt ta reda på vad som gjorts på bilen, dels för att utröna filtrets status men även vad de menar med krysset. Stämmer inte en punkt i serviceboken, finns det mer som inte är korrekt? Ett annat alternativ är att hon helt enkelt att hon kommer ihåg fel eller förträngt kostnaden?


Nu är bilen inhandlad! Lite tråkigt med sätet som var lite slitet på ett ställe men annars är jag skitnöjd! Lacken är skitfin pga ditec osv. Har hittat billigare alternativ angående filtret, farsan är bilmekaniker Gick lös på 92k, dyrt?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka