Köpråd: Porsche Boxster vs BMW Z4 vs Honda S2000

Jag funderar på att nu till hösten fynda en sommarbil och det står i valet mellan Porsche Boxster, BMW Z4 och Honda S2000. Dessa tre bilar är ungefär samma typ av bil, ligger i ungefär samma prisklass och ungerfär lika mycket hk. Argumentera gärna för och emot dom olika bilarna! Om ni tycker det finns någon annan bil i denna prisklass eller billigare som slår dessa bilar så argumentera gärna för det också! Jag behöver hjälp att bestämma mig!



Svar på inlägget: Köpråd: Porsche Boxster vs BMW Z4 vs Honda S2000



Porsche Box ter känns som en kompromiss för man har inte råd med en riktig porsche. Bmw e dyra att äga mera bil, hondan är rolig att köra, mycket eftermarknadsdelar och sedan är den jävligt snygg. Jag tror hondan är billig att äga också. Jag skulle köpt S2000.


Hondan är väldigt billig att äga. Z4an funderar jag på själv att köpa nu till hösten eller till våren. Mustang GT är inte så farligt dyra i pris heller.


Bäst av allt vore väl att försöka få till en testkörning av var bilmodell. Samtidigt kan jag tycka att det är trist att så många har förutfattade meningar om boxster, fattigmannens porsche som det så fint kallas. Själv tror jag att det är en väldigt trevlig kärra med mittmotor och allt. "Vanliga" slitagedelar är inte så dyra som man kan tro. Om det är samma intervall som på min 996a så är det 2000 mil eller en gång om året som gäller. Personligen hade jag kollat på S-modellen Måste dock uppmärksamma dig att läsa lite om problemen med IMS-lagren (gäller inte specifikt för boxster). z4 funderade jag på själv ett tag, och jag tycker att den fortfarande ser bra ut trots att den snart är 10 år gammal. Trevligt med en gammal hederlig sexcylindrig sugmotor också. s2000 är nog bilen jag vet minst om. Men motorn ska ju vara en riktig pärla om man gillar en högvarvig karaktär. Är nog den populäraste ungdomsbilen av de tre, så jag kan tänka mig att det kan märkas på både skicket och försäkringskostnaderna. Har jag fel får nån gärna rätta mig.


Inte kört någon utav bilarna men man kan väll ändå ha en åsikt och berätta vad man läst om dom. Boxstern ska vad jag vet ha haft problem med motorerna vid hård körning på t.ex bana, något med smörjningen. Personligen tycker jag även att första generationen (som jag antar du talar om) börjar se riktigt gammla och tråkiga ut... fast det är ju en smaksak. Z4an tycker jag känns som den mest komfortabla bilen, och både vackrast utseende och finast invändigt (men även detta kan ju skilja från person till person. Z4m är ju dessutom en riiiiiktigt snabb bil med alldeles underbar motor. Honda s2000 har varit en drömbil för mig, på tiden man åkte civic vti. Underbara motorer som varvar galet högt. Vet att dom ska haft en del problem med bakaxlarna, men ska annars vara riktigt driftsäkra. Personligen så ser jag inte att någon utav bilarna har fler nackdelar/fördelar en någon av dom andra, förutom boxster då jag anser att den inte är vacker. GISSAR på att s2000 är billigare att äga, samt att du får en roligare/sportigare bil än z4'an för samma peng (z4m e fortfarande ganska dyra). Ska du bara "glidar-bil" köp bmw, ska du ha en "sport-bil" köp honda.


En bil som kan passa i segmentet är ju Opel gt! Har själv varit inne på att köpa en men insåg att jag behövde en mer praktisk bil. Fördelar är att du får en rätt så ny bil till bra pengar, turbomotor och med ett bsr chip får du 312hk! Nackdelar är att dom verkar svåra att bli av med och det bara är en 5 växlad låda, men om du kollar till årsmodel, mil och motorstyrka så är den bra mycket billigare än konkurrenterna som du har nämnt ovan!


Inför sommaren i år velade jag om precis samma sak, så jag läste på om, och provkörde några exemplar av varje modell. Jag ville ha en cab som är rolig att köra, men som samtidigt går bra att pendla 4 mil/dag med, från tidig vår till sen höst. Boxster S var den första jag testade. Av de tre bilarna tycker jag att denna helt klart är roligast att köra. Även om den bär med sig en viss tjejstämpel tycker jag att det är fel att kalla den kompromiss. Folk som gör det är ofta själva sugna på en Porsche, men har inte vågat slå till. 911 finns visserligen utan tak, men skillnaden är att Boxstern har utvecklats för att vara just en cab och inget annat. Utöver detta är Boxstern en mittmotorbil medan 911 har svansmotor, de är helt enkelt väldigt olika bilar. Anledningen till att jag skrotade mina Boxster-planer var ett modellen är betydligt dyrare än konkurrenterna, framför allt när det gäller service, men även försäkringen visade sig vara mycket dyrare. I alla fall för mig. Honda S2000 var den andra kandidaten och denna tilltalade mig något mer. Modellen är känd för att vara enormt driftsäker, vilket är ett stort plus. Jag testade 2,2L-varianten, då denna passar min körstil bättre. Den är inte fullt lika högvarvig, men den har lite bättre vridmoment vid lägre varvtal. Det innebär att man inte behöver varva som en idiot för att få tillgång till körglädjen som bilen gärna bjuder på. S2000 känns burkigare än sina konkurrenter, men det vägs upp av att den är billigast att både köpa och serva. När jag kör en bil vill jag att förarmiljön ska vara tilltalande. Därför störde jag mig väldigt mycket på instrumentpanelen i S2000, den ser fruktansvärt 80-tal ut. I övrigt kan jag inte säga att jag hittade något jag inte gillade med bilen. Var dock noga med att ta ut en Carfax-rapport om du tittar på en USA-importerad S2000. Jag hittade flera stycken som visade sig ha varit kvaddade eller dränkta i översvämningar, men som sedan fixats till och exporterats. BMW Z4 3,0 testade jag sist, den kändes helt klart som det vettigaste alternativet för mig och min körstil. Den starka sexan trycker på bra genom hela registret och den låter dessutom riktigt trevligt. Z4 känns även som att den är gjord för långa säsonger, då den har eluppvärmda säten, eluppvärmd bakruta i glas, dubbeltyg i suffletten och liknande detaljer som höjer komforten då klimatet inte är det bästa. Z4 är tyst och bekväm, även när den är nedcabbad och färdas i motorvägsfart. Något som förvånade mig var att Z4 visade sig vara billigast att försäkra, samtidigt som det är bilen som drar minst bensin av de tre. Ärligt talat hittade jag ingenting som jag inte gillade med BMW Z4, förutom möjligtvis rattens utformning. De hade gärna kunnat få sno ratten från exempelvis faceliftade E46. Det känns dock som en tämligen trivial detalj som inte ska påverka ett beslut. Efter den här sommaren har jag dock tappat suget efter en cab. Är det verkligen värt att ha en sådan i Sverige?


Jag får tacka så mycket för dom mycket utförliga svaren! Jag ska ta mig en extra funderare och försöka få provköra alla modeller. Z4 känns som att den har lite försprång just nu..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka