Köpråd: snabb hjälp med bmw e34 520. något dolt fel?

Sha! Ska kolla på en e34 520 imorgon. enligt honom så är det inget fel förutom lite rost i ena skärmkanten och mätarhuset sönder vilket vore enkelt att fixa. verkar vara fräsh. 18 ägare. 3 bara på en månad. något är ju dolt i annonsen. vad skulle det kunna vara? om jag provkör en längre tur, kollar under och kollar allmänt i balkar och allt övrigt samt missljud i motor, borde jag klara mig? har ett år på mig att fixa upp den och ca 10 000 totalt efter köp. han ska ha ca 8000 för den. vad borde jag göra? skita i det och inte ha bil alls eller kolla ORDENTLIGT och länge efter fel och sen eventuellt ge honom ett bud?



Svar på inlägget: Köpråd: snabb hjälp med bmw e34 520. något dolt fel?



Bonusfråga: är 520 och 320 liknande? vad skiljer dom åt? 520 trimmningsvänliga?


Känns ju väldigt skumt med 3 ägare på en månad. Har du ifrågasatt de? Nej 520 och 320 är inte lika varandra alls, förutom motorn då kanske. Motorn och Bmw emblemet på huven är väl typ det som är lika på dom. Nej den motorn är inte trimvänlig, om du inte tänker turbo konvertera.


det var motorn jag syftade på jo, vill jag trimma den i framtiden så blir det att turbokonvertera den. bygga eget grenrör, intercooler och turbo från tex volvo eller saab och sen insprutning från större motor så borde man väll klara sig undan billigt annars slänger man väll i en begagnad 540 eller liknande?


Okej:) det är en mindre operation att turbo konvertera än att stoppa i en 540 motor, jag lovar:)


Vilken årsmodell är det?


Bingo, här kommer BMW guden


Nej, köp ingen 520.


är en 93:a. varför inte 520?


Går som en 518 och dricker som en 525






För att det är slött skit E34 får man för kaffepengar, köpt åtminstone en 525 så du har lite o gasa med.


Och ljudet i 525an är så underbart med raka rör...


har en 520 -94, slö bil, rätt ok vrid med vanos men mycket roligare med en 525!! o ska du ändå trimma i framtiden så är det juh lite lättare med en 525 då du börjar me ca 43hk mer!! och 8K, visst man kan få en ok bil för de pengarna, ja köpte min för 4K men hade mycket grejer hemma på hyllan och har bytt en del slitagedelar!! att den drar mycket vet ja inte, typ en liter milen som alla andra bilar ja haft


glömde nog skriva att det är en vanos i den är inte ens 17 än så kommer ju inte få gasa när jag övningskör ändå utan detta är mest att ha att skruva på och sälja sen med liiiite vinst


Ska du turbomata så bör du köpa en med M52B25, man kan få ut 350 hästar med oöppnad motor som även håller!


mitt mål till 18-årsdagen är en e36 med 325. bra motorer? när jag åker imorgon ska jag även kolla på en e36 med 320. som är lite krockad. mer värt?


njae, snarare m50b25 motorn som det är gjutjärns botten i och den pallar 400-450hk oöppnad, många kör mer än så men blir inte lika långlivat. Fast de flesta bmw motorer svarar fint och håller bra med laddtryck !! Allt om detta finns att läsa på ppf forumet


E36 är mycket piggare, sambon har likadan motor i sin e36 som i min e34 och den är mycket piggare!! m50 motorerna är riktigt stabila, lambda sond och lmm som kan ge sig, dock som alla långa sexor med alu toppar är det riktigt känsliga mot överhettning, så låt de aldrig gå varma eller koka!!


De är den jag menar ja!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka