Köpråd - Första pendlarbilen, saker att väga in?

Hej, Har precis köpt en lägenhet som gör att jag kommer få 6 mil till jobbet(enkelresa) varje dag. Det är alltså dags att köpa sin första pendlarbil och hade velat ha lite hjälp med vad man bör tänka på. Jag har funderingar på om min bil verkligen kommer orka med den körningen, om jag kommer orka att åka i den osv. Jag har en Clio -02 som funkar helt okej men som sagt är jag osäker på om den är ultimat till att pendla den vägen. Fördelen är väl soppaförbrukningen men sen är det väl mycket minus med säkerhet, hållbarhet, komfort osv. Jag funderar på om det kan vara värt att byta upp sig till något vettigare. En snål bil(diesel?), bättre komfort, säkerhet, hållbarhet osv. Dock vill man ju inte gå på någon mina då jag fått för mig att exempelvis audi har väldigt dyra servicar, reservdelar osv. Hur tycker ni man ska göra och vad är viktigt att tänka på? Jag har som sagt inte riktigt tänkt vilken prisklass eller modell jag siktar på men hoppas ni kan hjälpa mig med det. Jag hade önskat ett pris på max 100-120 tkr. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd - Första pendlarbilen, saker att väga in?



kolla lite på bmw kör du mycket motorväg så kanske en 330 btw audi är inte mycket dyrare än något annat


Prisklass gör det enklare!


det har han ju skrivit! 100-120k


100-120 000 sa han ju


Det är ganska liten väg tyvärr som jag kommer köra på. Så just "pulver" är inget jag efterfrågar även om det är roligt. Jag hörde bara vad farsan sa(har en audi a4 avant -06) att han fick någon servicekostnad på 20tkr. Kan ju varit lite annat smått och gott också. men de känns ju i regel dyrare än någon japan eller liknande? Dessutom fick min bror motorhaveri på sin A3 i dagarna och kostar 40tkr och laga. Känns sådär;) Men vad skulle du förespråka annars? Diesel känns väl som ett alternativ om det är billig körning som gäller?


Sen är jag inte främmande för kombi heller, även om de känns lite gubbigt på vissa modeller kanske;) Vet ni något om Kia Ceed? Den verkar ju rätt prisvärd, dieselmotor, och de har väl även bra garanti?


Sen vore det intressant om det är någon som har uppfattning om det är värt att köra en risig bil och laga osv eller om man lika gärna kan ammortera lån och inte gå allt för mycket minus? Det är ju iof en värdeminskning man får räkna med om den kommer gå många mil om året osv..


om de är mycket små väg att jag kollat på någon liten bil, tex toyota aygo då får du dessutom nästan en splitter ny bil för de pengarna


Kan den nyare polo diesel vara något att ha?






absolut väldigt bra bilar http://www.blocket.se/stockholm/Toyota_ . _8&w=3 där har du en aygo dricker under halvlitern


Det känns som man nästan gör lite för mycket avkall på komfort och säkerhet med dom bilarna? Sitter ju i en Clio nu och är relativt långt, ca 190. Svårt det här;)


jo det är klart, är du inte rädd för diesel skatten så kanske en diesel passat kan va något ? eller en bmw 320d http://www.blocket.se/jonkoping/BMW_320 . _8&w=3 går billigt


Eftersom du ska pendla 12mil om dagen avråder jag dig från den föreslagna 330i, det är inte på ngt vis en billig bil att pendla med eller äga heller, i samtliga tester som görs på BMW framkommer det att dom är dyrare än motsvarande "medelbil" att äga, bara att läsa teknikens värld, vi bilägare osv online. Nu kommer det antagligen dessvärre ett antal inlägg som påstår precis tvärtom från diverse BMWivrare där jag antagligen kommer att mer eller mindre idiotförklaras, jag skulle lita på de välrennomerade biljournalisterna istället för "fanboys". AUDI har till sin nackdel på vissa modeller dyra kamremsbyten, annars är dom väl som folkvagnar är mest Kika istället åt det asiatiska hållet, du får för dom pengarna en relativt ny/spritt ny bil. Provkör en Toyota Aygo/Auris/Yaris/Kia Cee´d/Hyundai i30 till exempel, bra säkerhet och billiga ägandekostnader. Föredrar du det "latinska gänget" då du åker småfranska idag så kika på en nyare Clio, säker mogen småbil. Finns även lite mysiga italienare, Lancia, FIAT,Alfa Romeo, körglada bilar med relativt låga ägandekostnader, ofta lågt andrahandsvärde då dom i Sverige fortfarande har ett rykte sämre än den nuvarande kvaliten, läs begtester på Italienarna och bli lite överraskad, bättre än de flesta tror.


Ah, det kanske kan va något. Men finns det inte några större modeller med dieselmotorer som också räknas som miljöbilar alternativt har ganska lite utsläpp? Kikat lite på 1-serien också men dom är lite smådyra också.


har för mig att bluemotion modellen utav passat går som miljöbil


Tack för inputen. Det är väl ofta så att man förespråkar det man håller varmast om hjärtat. Men det vore bra med en objektiv syn på det hela:)! Det är ju frågan om man ska köra på en ny bil eller om man ska ha en gammal häck. Jag kan ju inte meka och det blir dyrt och omständigt att ha den på verkstad. Samtidigt har man värdeminskning osv å andra sidan. Men förmodligen håller den och det får väl vara det som väger upp för att ammortera lite lån isåfall. Men vet du något om exempelvis Kia's dieselmotor? Annars är jag lite förtjust i nya Polon men vet inte om den kanske faller på komfort om man ska åka mycket och långt? Hade ju gärna köpt en Audi a4 men det är ju som sagt frågan om dom är lite smådyra jämfört med andra? Finns det någon sådan sammanställning för ägandekostnader på nätet som man kan komma åt?


Jo visst kan det vara så, då skulle jag ständigt rekommendera Citroen 2cv Man måste vara objektiv, olika bilar passar bäst vid olika tillfällen. Har inte hört ngt negativt alls om Hyundai/KIAs dieselmotorer, har kompisar som sålt KIA sedan -98/-10 nu säljer dom Hyundai & Honda. (nej jag får inte provision pga denna text) Dom nyare bilarna från KIA/Hyundai är vettiga persontransportörer till bra pengar, koreanerna kan bygga bilar numera. Provsitt dock ordentligt, 190cm kan vara för mkt för en asiatisk stol, de tenderar att ofta ha kort sittdyna och taskig skjutmån. Polon är väl lite mera "simpel" och träig i sitt utförande, VW har väl aldrig byggt ngn särskilt kul småbil, men dom brukar knattra på obekymrat och snålt dieslarna. Även om jag är svag för AUDI då främst A8 som jag haft ett par avråder jag dig, vissa servicar och reparationer kan vara löjligt dyra. Har du råd så köp en dyrare/nyare bil än ett gammalt härke, enklare då du inte är ngn bilpulare utan vill ha en funktion att frakta röven från A-B och inte ngn hobbybil. ngn sammanställning har konsumentverket haft tidigare. annars är det bara att läsa tester och åter tester...långrandigt men nyttigt. Du får lätt en Hyundai i30 diesel/KIA Cee´d runt -08 och nyare under din maximala budget hos handlare.


Ja i mitt fall kanske en nyare asiat med få mil på mätaren som rullar på bra är att föredra istället för att köpa en lite äldre Audi/BMW som redan gått 10 000 mil.. Jag får helt enkelt kolla upp dom bilarna. Men Kia känns spontant som en bil i rätt riktning för min del. Finns det fler intresserade som har bra tips så mottager jag gärna det också naturligtvis!


Volvo V70 II från -08 o framåt har du bra komfort o säkerhet i. En diesel med över 18.000 mil på mätaren borde du kunna få i den prisklassen du angett. Om du inte är rädd för miltal alltså. S80 II från -06 är ju oxå en go bil. Har själv en V70 II -09 som är hur skön som helst att pendla i. Billigare reservdelar samt ägandekostnader än de tyska bilarna. Eftersom du är lång ska du nog hoppa den nya Polon då den e trång i förarsätet. Kollade själv efter en sån men hade svårt att få plats me benen o jag e några cm kortare än dig. Lycka till me letandet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka