Köpråd: Audi A4 Avant 1.8T Quattro 2004

Gällande service på denna bil är kamremsbytet först vid 18000 mil? Förstår det som följande att den ska bytas först då enligt Audi, men att den rekommenderas att bytas redan vid 12000 samt även vattenpumpen då dessa går oftast sönder mycket tidigare. Stämmer detta och vad kostar det isf? Finns det något annat som man speciellt ska tänka på vid köp av denna bil? Tacksam för snabbt svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 Avant 1.8T Quattro 2004



Har haft en sådan! Jo det blev 18.000mil på dessa motorer men dem rekommenderar som sagt att man ska byta lite före. (Vattenpump,Kamrem,Spännrullar). Bytte detta på Passaten vi har, 17000mil sen bytte vi det ,så långt gick det iallafall å köra.


Beror ju på var det ska göras. Hos VAG får du nog räkna femsiffrigt (där det ligger på de äldre kärrorna iaf)


Det står att det ska bytas vid 18000 men dom rekomenderar mellan 12-15000mil eller efter 6år. Gjorde precis stora servicen på min b6a den har gått 14 nånting och på toveks så skulle det med arbete gå på 17000kr.


Bytte kamrem,vattenpump,spännrullar samt multirem och fläkträm på Passat 1.8T 2002. Fick betala 5260kr.


Stirra er inte blinda på miltalet. Det är 12K eller 7år. Jag satte på en ny vid 12K


Är det en b6:a är det 18k mil som gäller enligt Audi. Simple as that (har inte stått något om X år i någon av b6-böckerna jag tittat i iaf) Däremot ska en okulär besiktning av remmen göras vid 12k-servicen, är den sliten byts den oftast då. Sen är det dock inte det minsta ovanligt att man -rekommenderar- 12k mil (detta gör även folket som skruvar på/åt VAG) eller 5-6år (beror lite på vem det är som rekommenderar) Själv gör jag det vid 12k mil eller 6år när det gäller audi. Senast. (då jag gör det själv så ser jag det som en billig "försäkring", även om man så skulle byta vid...ptja...6k mil)


Tack för alla svar! Verka som även Audi själva ger lite olika svar. Jag bytte "allt" Spännhjul/rem vattenpump efter att fått rådet att är bilen 8 år gammal så bör det bytas. Detta då gummi/plastdetaljerna blir sköra och går lätt sönder. Bet 7500:- på en Mekonomen-anknuten bilverkstad.


Ett råd jag inte skulle säga emot alls (kör själv enligt; 6000mil eller 5 år...men, jag gör det själv så det blir ju lite billigare och jag ser det som en billig "försäkring")



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka