Köpråd bil ~20-25 000 kr, bakhjulsdrivet och förbrukning under litern

Dags att börja planera inför nästa bilköp så att man kan börja övervaka marknaden. Krav:Bakhjulsdrift Förbrukning under litern vid blandad körning Billig försäkring Har tidigare kört mycket Volvo men känner att man kanske bör pröva nått nytt Nissanen jag hade var jag faktiskt riktigt nöjd med fast skulle vilja ha en med taklucka och i bättre skick och det får jag tyvärr inte med min budget, försäkringen var ju lite dyr på den med. Kollat lite på Mercedes men inte något stort fan av deras design. BMW är för dyra på försäkringen, annars hade jag nog köpt en E30.



Svar på inlägget: Köpråd bil ~20-25 000 kr, bakhjulsdrivet och förbrukning under litern



Min C180 jag hade ett litet tag drog aldrig över litern Mycket bil för pengarna


Finns en bra lista här. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=53687


BMW 318is E36 alt 323i coupe E46, men jag vet inte om den går att få riktigt så billigt... Gäller att välja rätt BMW modell och rätt försäkring. BMW-orginalförs får du 20% rabatt på om du är medlem i BMW club schweden. då får du även rabatt på orginaldelar och på många andra ställen.


Ja, kolla med flera andra bolag. BMW:s försäkring är svindyr för min del. Dubbelt mot det bolag jag har.


Inte ett stort fan av mercedes design så dom är rätt så uteslutna, men ska kolla upp lite underhållskonstnader på dom ändå så man får lite jämförelse.


Kolla även vad en kombi-modell kostar. ofta är de billigare i försäkring...


Men jag vill inte ha en kombi, glömde säga det


konstigt att bmw blir så dyrt för dig .... betalade 350kr månaden för min 520, det var med lf


Skaffa en ford sierra






säger nog också sierra. håll koll på rost bara så


Sierra??????? Han ska väl åka med bilen, inte skruva.


bmw eller mercedes. iaf i den prisklassen. jag betalar 7500 i helförsäkring på mercan. hyffsat billiga delar till mercedes iaf. enligt mig. då använder jag migdock nästan endast av orginaldelar. skiljer för lite i pris mot andra fabrikat. biltema ej medräknat.


323Ci 99-00 brukar gå för runt 40k-90k beroende på skick (eller iaf vad säljaren vill ha) Tror det är mer realistiskt att hitta tidiga 523 eller 528 E39 för den pengen än E46. Borde inte vara så stor skillnad i bränsleförbrukning där heller.


Jag har haft två st 523 -98 och de är fantastiskt bra bilar... sålde min senaste i gott skick för 25.000 så visst går det att hitta riktigt fina! jag betalade då 400kr/mån i helförs m fria mil.


Försäkringen på bilar beror ju väldigt mycket på vart man bor, jag bor i Botkyrka vilket antagligen är ett av dom dyraste ställena att ha en BMW på Edit: Kollade vad en 528i -97 skulle kosta. 1200 kr i månaden... om jag skriver den på morsan. 3000 kr i månaden på mig


Jag bor i södertälje, borde inte va nå större skillnad??


Trodde du bode i Gnesta, ja Södertälje borde inte vara så stor skillnad, vad hade du för bolag då? Jag kollade på insplanet och fick inte upp något alternativ under 1000 kr.


Vita_Vargen, hur gammal är du? Testa att kolla med Länsförsäkringar (om de inte finns med bland alternativen på Insplanet)


Kan ju "namedroppa" Opel Omega också, vet dock inte hur det ligger till med förbrukning och motorer där. Bakhjulsdrift och ska väl finnas några modeller med lite ös i Edit:Tex:http://www.blocket.se/vastmanland/Opel_ . 11&w=2 (automat, stor bil och 200+hk luktar förbrukning över litern) http://www.blocket.se/stockholm/Opel_Om . 11&w=3



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka