Köpråd A4 (b6) vs Coupe

Hej första inlägget! Har stått i valet och kvalet ett tag nu men bestämt mig för att köpa antagligen en a4 1.8t (b6 kaross) ir en hyundai coupe 2,7! Undrar lite vilken ni skulle valt och varför? Audi känner jag igen bra sen tidigare, däremot dåligt påläst om coupen, har förstått att hyundai blivit bättre än vad de var förr? Undrar lite hur kvaliten är samt om reservdelarna är billiga eller dyra. Är väldigt förälskad i bådas utseende så den punkten kan vi släppa. lite +/- för varje skulle vara uppskattat! Tacksam för svar! MVH!



Svar på inlägget: Köpråd A4 (b6) vs Coupe



Skulle utan tvekan välja Audi främst för dess kvalité. Saker sitter där dom ska m.m. Hyundai har jag tyvärr bara dålig erfarenhet ifrån. Plastig interiös, det knarrar och låter, ingen kvalitékänsla över huvud taget. Men det är ju bara vad jag anser


Audi


Vilken årsmodell av Coupe pratar vi om?


Coupe -02 och frammåt, alltså den lite nyare karossen med ferrari look. Hur skulle en coupe fungera att äga på vintern? Mycket rost problem? MVH


Ska du ha B6 så leta efter Ts quattro modellen...


Coupé i sig rostar inte mer än någon annan bil. Coupé betyder enbart att bilen har 2 dörrar.. Sen vet jag inte hur en Hyundai -02 är när det gäller rostskydd, men med tanke på andra kvalitetsproblem så ska du nog inte räkna med att det är något att hänga i julgranen. Man får lite vad man betalar för.


Förutom att B6an är ful som stryk så är de tidigare Coupéna sådär.. Bara varit kontakt med V6an i Kia Sorento. Hyfsad effekt i de bilarna (Vilket väger mera också) Rostar gör alla bilar, Coupéna har inget underredsbehandling så vill du slippa rost anmärkningar på besiktning så fixa det. Provkör och känn efter..Audin lär ha bättre inredning men fartkänslan lär vara roligare i hyundaien pga mindre ljudisolering. Visserligen gäller det nya bilar, men ju nyare Coupe desto bättre..enligt tabellen för "felfria" bilar så hamnade Hyundai på 21%, Audi nere på 42%.


Så du anser att Audi B6 är fulare än Hyundai Coupé? Smaken är som baken... Fast fartkänslan har väl inte riktigt med ljudisolering att göra? Första gången jag läser någon som menar att dålig ljudisolering skulle ha en positiv effekt.. Köp en B6 med sportchassi och veva ner rutorna istället. Audi kommer på 7:e plats när det gäller nöjda bilägare. Hyundai landar på 13:e plats vilket är UNDER medelbilen.


Samma här, min far har en Hyundai, och det är på gränsen till om det borde få kallas bil (visserligen en...97a eller något, men herre jäv... vilket skit). Och ja, det är då bara min generella uppfattning om Hyundai.






En A4 B6 och en Hyundai Coupé går inte att jämföra kvalitetsmässigt. Jag har en polare som har en sådan coupé. Om du sedan köper en Quattro så blir det riktigt kul när snön kommer, en coupe med framhjulsdrift ger bara gäspningar. Men ingen bil är utan nackdelar. A4'an är inte direkt gratis att serva. Vissa reperationer kan också lätt dra iväg med tusenlappar. Men när får man kvalitet gratis ?


Där ska man väl också påpeka att skruvar man själv så går det ju att hitta bra delar till galna priser från ex.vis tyskland


Jag hade tänkt mig att hålla mig till tvåhjuls drivet, quattro + ts är lite över budget.. Angående coupén så undrar jag om automaten ir den manuella är att föredra? MVH


Det känns som att du redan har bestämt dig för vilken bil du vill ha?


Jag säger Audi utan att tveka, Hyundai kan inte bygga bilar som kommer i närheten av Audi´s modeller när respektive bil är ny. Inte för tio år sedan, och inte idag. Sedan skulle jag tro att Audi håller bättre med, men en A4 kan nog mycket väl vara dyrare i drift. Värt det om du frågar mig.


Hej Igen! Efter att ha bestämt mig för en audi a4 så blev jag av min far påmind att celican annars skulle kunna vara ett bra alternativ. Jag undrar lite vad ni tycker om Toyotan, alltså -00 och nyare. Hur fungerar den som bruksbil, går att köra med på vintern? Kan den hålla samma kvalité som en audi? MVH!


Har ingen erfarenhet om nyare celicor, men, min erfarenhet från tidigare modeller är att; nej, de håller inte samma kvalité som en audi


Det beror på vilken typ av kvalité du syftar på, Toyota håller högre kvalité än Audi på en punkt och det är driftsäkerheten. I övrigt är det en genomgående sämre bil på punkterna komfort, upplevd kvalité och så vidare. En Celica går utmärkt att köra med på vintern, gå inte på moderna myter om att du behöver fyrhjulsdrift för svensk vinter eller liknande.


Finns det en sådan myt alltså ? Själv kan bara bara säga att en Audi Quattro vinterttid är det roligaste i bilväg jag har kört. Inte mycket som slår 4-hjulsspinn. Jag har tom bättre framkomlighet med sommarhjul på Audi'n vintertid än vad jag har haft med tidigare Golf, Volvo och BMW på vinterdäck. Eller att se alla FWD eller RWD bilar stå och slira då de har parkerat i en uppförsbacke och man själv bara kör iväg helt utan ansträngning. En annan kul sak skedde nu i vintras. Grannen men sin 540 (eller 545) hade fastnat i en backe med en släpvagn utanför min bostad. Ingen vidare bil vintertid och med släp ännu sämre. Jag ställe Audi framför BMW'n och satte fast bogserlinan och sedan drog jag upp både BMW'n och släpvagnen(på riktigt, inget BS). Det är väl inte något jag gör om med tanke på slitage på kopplingen. Gissa om grannen också vart sugen på en Quattro med torsen.


Aldrig tidigare sett fram mot vinter och snö, men sedan jag skaffade en A6 Quattro i våras så börjar jag faktiskt längta en del



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka