Köpråd! Bmw 325i coupe

Tja, har länge kollat runt på sportiga, men ändå billiga bilar. Nu fick jag syn på en bil i min smak, en BMW 325i coupé -93 Länk: http://www.blocket.se/stockholm/BMW_325 . 11&w=1 Undrar lite vad som är plus och minus med dessa bilar. Självklart ska jag åka och provköra bilen, men undrar lite vad man bör tänka på i förhand vad gäller dessa bilar. Rätt vanligt att de har gått som driftbilar vad jag förstår. Så ge mig alla tips ni kan komma på och dela med er av era erfarenheter.



Svar på inlägget: Köpråd! Bmw 325i coupe



Ja framför hur den går o så vidare ofta kan de va väldigt slutkörda då de är rätt roliga bilar speciellt på höga varvtal. Sen kolla mkt efter rost då de gärna rostar en hel del. http://www.autopower.se/Guider/begagnatguiden/E36/ finns mkt matnyttigt att läsa där. Ta en rejäl provtur o se att alla växlar går i lätt utan skrap eller andra missljud. Sen ska de inte vara massa klonk o donk. Kolla även att tempen aldrig överstiger mitten på mätaren då bmw kylsystem inte är de bästa på dessa bilar original. Men absolut en trevlig o rolig bil om den är sjyst Just denna bil har haft 14 ägare sen import 2000


Köp inte den bilen. Den är för billig och så står det att han skall flytta utomlands... En klassiker. Det är mycket problem med de motorerna eftersom många importerats och körts hårt i Tyskland.. även vanligt med skruvade mätarställningar av en del bilar som inkommit till Sverige. Bra tips i föregående inlägg om att läsa begagnatguiden på autopower! Jag tycker du skall hitta ett så fint exemplar som möjligt även om detta innebär att du måste leta efter en 328:a istället... Kolla inte bara på utseendet när du köper dessa bilar för det kan innebära mer problem maskinellt än du önskade. Annars är det mycket bra bilar med brutalt "bottendrag".... men läs guiden och köp inte den billigaste du kan hitta, köp en välvårdad!


Ringde och kollade uppgifter på ägaren och visade sig att han köpt bilen den 5 augusti. Vilket innebär att han troligtvis köper och säljer bilar. Alltså inledde han annonsen med en lögn. Kanske åker och tittar på bilen bara för att känna hur den känns etc. Dock blir det inte något köp, tack för tipsen!


M50B25 är en rejäl hyvelbänk, det är svårt att ta död på de motorerna och hård körning i Tyskland stör dem inte alls. Då är motorn i 328i känsligare mot dålig skötsel, men har man koll på underhållet håller de lika bra som 325i/M50B25. Men visst hårt körda bilar, fuskade importer, i Sverige slutkörda ungdomsbilar och liknande gör sitt för både motorn och resten av bilen så det är något man bör undvika.


Vad tycker du att man ska satsa på för bmw i prisklassen 25-40k? Helst en bil med 190hk +. Vet att allting är relativt, men undrar om folk här har några speciella favoriter.


Vad söker du, jag får intrycket av en lite mindre och sportig modell som 3-serie? Då låter 323i, 325i och 328i helt rätt. 323i har 170hk på pappret, men är också på 2.5L och har samma prestanda som den äldre 325i med 192hk, så räkna inte väck den för tidigt!


Precis det är en bil i 3-serien jag söker. 5-serien fungerar även den, men drömbilen är en 3-serie coupé med bra drag. Det bästa är väl ifall man kunde få tag på en bil som har lite lackskador i form av repor, eftersom detta sänker priset väsentligt och inte är så svårt att fixa för den som har tid. Sen är ju frågan vid vilket miltal allround servicen brukar göras på dessa bilar? Kanske lönar det sig att köpa en bil som har gått lite längre då den har gått igenom en service etc.


Den där "samme" har två st E36 coupe båda 325 som skall säljas pga utlandsresa, BULLSHIT!! Båda är även chipad och har 220hk (det skulle jag vilja se papper på) Desutom säljer han och köper bilar med defekter för att sedan laga billigt och sälja. Har tyvärr lärt mig att just på Bmw ska man betal lite xtra ifall man vill ha en reko bil. Allt annat är slut körda och haft problem!


Jag upptäckte att han verkade lite skum. Tack för upplysning, visste inte att han hade en till. Inser att man behöver lägga lite mer pengar för att hitta seriösa säljare. Svår att göra bra kap tydligen.






Bilen säger själv till när det är dags för service, och avgör så utefter hur bilen används så några fasta servicepunkter finns ej. De har tre typer av service, som kommer i ordningen oljeservice, Inspektion 1, oljeservice och Inspektion 2. En oljeservice innebär precis som namnet antyder att man byter olja och filter i princip, en Inspektion är en mer omfattande service och kontroll av bilen. Inspektion ett och två skiljs åt genom att man byter bland annat tändstift och bränslefilter vid nummer två. Ingen av dessa är dock dyra, och BMW har ingen kamrem eller liknande som driver upp kostnaden vid ett specifikt miltal.


Skulle hellre satsa på en 328 om jag var du, med m50b25 insug, extraktorgrenrör (altenativt m3ans) och chip vilket resulterar i en bit över 200hk... 325orna är lite tråkiga, bra botten men tråkig karaktär och lite slöa. Personligen skulle jag alla dagar i veckan välja en e34 framför en e36 efter att ha ägt ett par stycken av varje.


Bmw 540 E34 sedan. 286hk/400nm. Enda nackdelen är väll Automat om man ska se det så sett, annars finns det bara fördelar.


http://www.blocket.se/stockholm/Bmw_318 . 11&w=1 Kanske denna? väldigt roliga bilar 140hk, kan få ut ca 15hk till med chip och sånt. sen får du tänka på att den är rolig att köra samt att den verkar vara i mkt gott skick! jag hade hellre tagit den än en 325 som är slut körd på ca 20-30k mil! tror du får mer bil för pengarna! släng i ett chip, öppetfilter med intag, sportsystem så har du en rolig coupe med ca 160hk och 4cyl


BMW 540i finns dock med manuell sexväxlad låda också!


Mjo sant. Det går mycket väl att få loss en 540/6vxl för under 40 000 men då kan man mycket väl få sig en problembil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka